Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Országos határrendészeti összesítő: 350 határsértő

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2021. szeptember 10. 08:10
Országos határrendészeti összesítő: 350 határsértő
Az ORFK Kommunikációs Szolgálatának tájékoztatója

A szolgálatot teljesítő rendőrök szeptember 9-én összesen 350 határsértőt tartóztattak fel, és 85 főt megakadályoztak az ország területére történő illegális belépésben.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 37 esetben összesen 214 határsértőt tartóztattak fel Mélykút, Kecskemét, Dunafalva, Bácsalmás, Tompa, Mátételke, Szalkszentmárton, Dunavecse, Homorúd, Apostag, Gara, Madaras, Bátmonostor, Balotaszállás, Hercegszántó, Csikéria, Katymár és Bácsbokod közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében 22 esetben 92 határsértőt állítottak meg Szeged, Makó, Óföldeák, Deszk, Mórahalom, Kübekháza, Kiszombor és Ásotthalom közigazgatási területén.

Fejér megyében egy esetben összesen kilenc határsértőt tartóztattak fel Sukoró közigazgatási területén.

Budapest területén három határsértőt fogtak el a járőrök.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, pakisztáni, palesztin, marokkói, bangladesi, tunéziai, jemeni, szomáliai, török, indiai, egyiptomi, iráni, líbiai, iraki és afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában hét esetben Bács-Kiskun, két esetben Csongrád-Csanád megyében a rendőrök összesen 85 főt akadályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában egy határsértőt fogtak el a rendőrök, további nyolc fő ellen pedig embercsempészés miatt indult büntetőeljárás. 

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)