Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Ötven év után találkoztak az erkeles öregdiákok

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2021. augusztus 28. 16:00 • Frissítve: 2021. augusztus 29. 19:30
Ötven év után találkoztak az erkeles öregdiákok
Hat osztályból érkeztek az évfolyam-találkozóra

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Nem mindennapi évfolyam-találkozót tartottak egykori erkeles diákok augusztus 28-án a Karácsonyi János katolikus gimnázium tornacsarnokában. Az eseményen az iskola ötven évvel ezelőtt érettségizett tanulói vettek részt, összesen több mint százan.

Alt Norbert alpolgármester köszöntőjében a főszervező, Farkas Mária érdemeit méltatta, és örömét fejezte ki annak kapcsán, hogy ötven év elteltével is rengetegen megjelentek az eseményen. 

Bengery Zsoltné, a Karácsonyi János katolikus gimnázium igazgatója arról beszélt, hogy az eseménynek helyet adó iskola falai rengeteg emléket őriznek, amelyeket egy-egy ilyen eseményen feleleveníthetnek. 

Zámori Ida, az Erkel Ferenc gimnázium igazgatója üdvözlő szavaiban kiemelte: örömteli látni a sok egykori diákot, akik fontos szerepet játszottak abban, hogy az iskola mára a megye egyik legrangosabb oktatási intézménye lett. 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

– Hogy megértsük, mennyit ér egy év, kérdezzük meg a diákot, akinek ismételnie kell, és hogy megértsük, mennyit ér egy hónap, kérdezzük meg az anyát, aki koraszülöttet hoz a világra. Hogy megértsük, mennyit ér egy óra, kérdezzük meg a szerelmest, aki találkozóra vár. Hogy megértsük, mennyit ér egyetlen tizedmásodperc, kérdezzük meg a sportolót, aki ezüstérmet nyert az olimpián. Minden pillanat kincs, ami a miénk, becsüljük meg jól. Az idő senkire sem vár: a tegnap történelem, a holnap rejtelem, a ma viszont ajándék – fogalmazott. 

Szentmiklósi Gabriella, a szervezők egyike az iskolában töltött diákévekre emlékezett vissza. Kifejtette: évfolyamuk az iskola három éven át tartó felújítása, bővítése után kezdhette meg tanulmányait.

– Hat osztály indult akkor orosz, francia, matematika–fizika, közgazdasági, egészségügyi és általános tagozaton. Valamennyien becsülettel megálltuk a helyünket a nagybetűs életben – mondta az iskola egykori tanulója, aki a nyári munkák emlékeit is felelevenítette. 

A folytatásban az elhunyt tanárokról és diáktársakról emlékeztek meg, majd a szalagtűzés következett, amelyen a megjelentek az egykori szalagavatót élhették át újra. A rendezvény végén átadták az Arany Matúra díjat minden megjelent egykori diáknak.

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)