Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Az oltópontokon is várják a 12–18 éveseket

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2021. augusztus 21. 14:35
Az oltópontokon is várják a 12–18 éveseket
A vakcina a háziorvosoknál, házigyermekorvosoknál is felvehető

Békés megyében két oltóponton, a békéscsabai és az orosházi kórházban vehetik fel a koronavírus elleni védőoltást a 12–18 évesek augusztus 30-án és 31-én, illetve szeptember 2-án és 3-án – hívta fel a szülők figyelmét közleményében a Békés Megyei Kormányhivatal.

Mint írták, június közepe óta folyamatosan lehet időpontot foglalni a 12 év feletti gyerekek oltására az www.eeszt.gov.hu honlapon, érvényes regisztrációt követően. Hozzátették: a vakcina a háziorvosoknál, házigyermekorvosoknál is felvehető. A 12–18 éves korosztály a Pfizer-, illetve a Moderna-vakcinát veheti fel.

Kiemelték: Magyarországon az egyik legmagasabb a diákok átoltottsága. Eddig mintegy 200 ezer 12–18 év közötti fiatalt regisztráltak a szülők, 82 százalékuk meg is kapta az oltást.

Emlékeztettek: Magyarország Európában elsőként tette elérhetővé a harmadik oltás felvételét, amelyet a szakemberek elsősorban az idősebb korosztályba tartozóknak, a legyengült immunrendszerű betegeknek, illetve a krónikus betegségben szenvedőknek ajánlanak.

Aki elmúlt 18 éves, és második oltását már legalább négy hónapja megkapta, a harmadik oltást a háziorvosánál is kérheti, de a megyei oltópontokra is foglalhat időpontot a www.eeszt.gov.hu oldalon – olvasható a közleményben.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)