Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Veres Laurát köszöntötték a gyulai városháza dísztermében

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2021. augusztus 18. 14:30
Veres Laurát köszöntötték a gyulai városháza dísztermében
A tokiói olimpia hetedik helyén végzett úszó elismerést vehetett át

Veres Laurát és felkészítőit köszöntötték a gyulai városháza dísztermében augusztus 18-án. Az ünnepségen Kovács József országgyűlési képviselő és Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere adott át elismerést a tokiói olimpia hetedik helyén végzett úszónak.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Görgényi Ernő beszédében Veres Laura mellett köszönetet mondott felkészítőinek, Tóth Andrásnak és Juhász Jácintnak, illetve a fiatal sportoló szüleinek is. Mint mondta, egy kiemelkedő sportteljesítmény mindig kiérdemli egy közösség tiszteletét és megbecsülését. Amit pedig Veres Laura elért, az várostörténeti jelentőségű is.

– Laura az első olyan gyulai úszó, aki gyulai színekben, az edzőtáborok kivételével gyulai medencében készülve, gyulai edzők segítségével jutott ki az ötkarikás játékokra – tette hozzá a városvezető.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Kovács József kiemelte, egy olimpiára kijutni és ott döntőt úszni, óriási teljesítmény, a munka pedig, amely idáig vezetett hatalmas elismerést és tisztelete érdemel. Olyan komoly verseny van a világ sportolói között, hogy az igazán komoly eredmények eléréséhez a felkészülés mellett rengeteg lemondás is szükséges.

Veres Laura lapunknak elmondta, hatalmas megtiszteltetésnek érzi, hogy ki tudott jutni az ötkarikás játékokra.

– Nagyon nagy élmény volt a tokiói játékokon részt venni. Mindenki nagyon kedves volt, az egész magyar úszócsapat rengeteget segített nekem. Az eredménnyel nagyon meg vagyok elégedve, az első olimpián ez teljesen rendben van, innen jönnek majd az igazán nagy eredmények – fogalmazott a fiatal olimpikon.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Az esemény végén Veres Laura, Tóth András és Juhász Jácint többek között egy-egy a Magyar Nemzeti Bank által kibocsátott, a Himnusz megzenésítésének 175. évfordulójára kiadott ezüst Erkel-emlékpénzérmét vehettek át Kovács Józseftől és Görgényi Ernőtől. Laura emellett egy, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. által készített, Erkel Ferencet ábrázoló büsztöt is a vitrinjébe tehet.

Az ünnepség állófogadással zárult.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

GYULAI HÍRLAP • 2021. augusztus 18. 14:29
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)