Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Szemrevételezzük a fürtöket!

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Pomázi Ferenc • MAGAZIN • 2021. augusztus 22. 07:00
Szemrevételezzük a fürtöket!
Hamarosan beérik a szőlőnk!

Fotó: pixabay.com

Tisztelt Kertbarátnők és Kertbarátok! A szőlő egyre inkább az éréshez közeledik. A fürtöket szemrevételezve, lehetőség szerint szabadítsuk meg az árnyékot adó levelektől, mert ez az érést mindenképpen segíti.

A hónaljhajtások leszedése a továbbiakban is célszerű, mert így az energia a jövő évi világos (termő) rügyek erősödését támogatja. A szárazságban a szőlőkön némi vashiányos tünetek mutatkoznak, melyeket hamar megszüntethetünk egy kis vasgálicos beöntözéssel. A vas jelenléte nagyon fontos a növények életében, döntően befolyásolja az egyéb tápanyagok felszívódását és beépítését a növény szöveteibe. Lassan a lomboknak is helyet kell készítenünk a komposztunkon.

A tavalyi komposztot keverjük át, és tegyük félre a felhasználásig! Lehetőleg tartsuk fedél alatt, hogy ne rohadjon, hanem korhadjon. Így a növényi tápanyagok épen maradnak, és feloldódva a növények számára azonnal kész tápanyag áll rendelkezésre. Sajnos állati szerves trágyához igen nehéz hozzájutni, mert nagyon visszaszorították a háztáji állattenyésztést. Szerintem nem megszüntetni kellett volna, hanem szigorítani a tartási körülményeket. A komposzttrágya is nagyon jó, de nem teljes értékű.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)