Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Tele volt a város a hétvégén, a szállásadók és városmarketingesek is elégedettek

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2021. augusztus 03. 14:07
Tele volt a város a hétvégén, a szállásadók és városmarketingesek is elégedettek
A szektor abban reménykedik, hogy az ősz is erős lesz

Rekordot döntött a vendégforgalom július utolsó hétvégéjén Gyulán. A szállodák nyilatkozatai alapján pénteken és szombaton is maximális (95–100%-os) volt a férőhely-kihasználtság, az utolsó pillanatban foglalni akaró vendégek már az apartmanokban, egyéb szálláshelyeken sem találtak szabad szobát. A részletekről Komoróczki Aliz, a Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője beszélt lapunknak.  

– A remek eredmény számos tényezőnek köszönhető, melyek közül kiemelném a népszerű hétvégi programokat. Ilyen volt a Gyulai Végvári Napok, a Gyulai Várfürdőben a Strandok Éjszakája, valamint az Almásy-kastély és a vár vezetett programjait. A tapasztalatok szerint Gyula város jó hírneve is közrejátszik látogatóink döntésében, illetve a gyógyhelyre és fürdőre, a gazdag történelmi múltra, valamint az egyedülálló természeti környezetre épülő színes és komplex programkínálat, a szép, rendezett parkok és terek, továbbá a helyiek vendégszeretete – sorolta az ügyvezető.  

– Tavaly ezen a hétvégén a pandémia miatt nem lehetett nagyobb rendezvényt szervezni. A júliusi foglaltság is elmaradt mind az idén tapasztalt, mind a 2019-ben nyilvántartott adatoktól. A Gyulai Polgármesteri Hivatal adócsoportjának nyilvántartása alapján 2019 júniusában 55 013 vendégéjszakát regisztráltak Gyula összes szálláshelyén. A pandémiás időszakban, 2020 júniusában 60%-kal, 2021 júniusában pedig 32%-kal volt kevesebb a vendégéjszakák száma a 2019-es év azonos időszakához képest. Bízunk abban, hogy a 2021-es év júliusi összesített adatai is közelítenek majd a Covid előtti azonos időszak vendégforgalmi adatához, ami 91 076 vendégéjszaka volt – fejtette ki Komoróczki Aliz.  

A szakember hozzáfűzte: a szálláshelyek előrejelzése alapján a július utolsó hétvégéjén tapasztalt kapacitáskihasználtsághoz hasonló várható a következő hetekben Gyulán. 

Kun Miklós, a Gyulai Várfürdő ügyvezetője szintén elégedett a számokkal. Elmondta, a Gyulai Végvári Napok hétvégéje tradicionálisan nagyon erős, köszönhetően a városi rendezvényeknek és a Magyar Fürdőszövetség által éltre hívott országos programnak, a Strandok Éjszakájának. 

– Emellett tovább erősíti a Gyulai Várfürdő látogatóforgalmát az országos, belföldi turizmust erősítő kormányzati kampány, a Szép-kártya-kedvezmények és a forró nyári időjárás is – tette hozzá.

Kiemelte: a hétvégi látogatószám meghaladta a nyolcezer főt, ami ezen a hétvégén megszokottnak tekinthető, viszont a szombat esti éjszakai wellness 411 fős látogatószáma hosszú évekre visszamenőleg rekord. 

A szállodákban is rengetegen voltak, legtöbbjüknél már alig lehetett új szobákat foglalni a hétvége közeledtével. Arató Henrietta, az Elizabeth Hotel igazgatója reménykedik abban, hogy az ősz is erős lehet. 

– Telt házas napok állnak mögöttünk, és augusztus végéig előttünk. Az ősszel kapcsolatban még óvatosabbak a vendégek, de bízunk a sikeres őszi szezonban is. Érezhető, hogy az emberek vágytak arra, hogy kimozdulhassanak, és programokon vehessenek részt. Ehhez még hozzájött a kifejezetten jó idő, így nem csoda, hogy Gyula vonzotta a turistákat a hétvégén – ecsetelte Arató Henrietta.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)