Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Vádemelés egy szarvasi halálos baleset ügyében

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2021. július 29. 11:30
Vádemelés egy szarvasi halálos baleset ügyében
A balesetben egy 10 éves gyermek vesztette életét

A Gyulai Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat azzal a 47 éves gyomaendrődi illetőségű, de kondorosi tartózkodási helyű férfival szemben, aki 2020 decemberében Szarvas külterületén személyautóval okozott halálos kimenetelű közlekedési balesetet – olvasható a Békés Megyei Főügyészség közleményében.

Mint írták, a férfi 2020. december 21-én, az esti órákban egy személygépkocsit vezetve közlekedett Szarvas lakott területén kívül a 4401. számú úton, az M44. számú autóút felől Szarvas irányába 83 km/h sebességgel. A jobb oldali első ülésben a férfi élettársa, míg a jobb oldali hátsó ülésben annak gyermeke, egy 10 éves kisfiú utazott.  A férfi és a nő a biztonsági övet nem használták, míg a gyermekkorú sértett az utazás során biztonsági övvel rögzítette magát, azonban a balesetet közvetlenül megelőzően kicsatolta azt, hogy a kezéből kiesett mobiltelefont a jármű padlójáról felvegye. Ezzel egy időben a férfi haladása közben a gépkocsi hátsó ülése felé fordult a leesett telefont megkeresni, amely miatt nem az utat és a forgalmat figyelte, ezért egy balra ívelő útkanyarulatban a gépkocsival letért az útról, lehaladt a jobb oldali útpadkára, ahol a járművel egy fának ütközött. A baleset következtében a gyermekkorú sértett olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítását követően, 2021. január 30-án elhalálozott, míg a férfi és a nő 8 napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett. A halálos eredmény becsatolt, szabályosan viselt biztonsági öv használata esetén bizonyosan elmaradt volna.

A Gyulai Járási Ügyészség a büntetett előéletű férfit halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja; az irányadó büntetési tételkeret 1-5 évig terjedő szabadságvesztés büntetés. A járási ügyészség mértékes indítványt is tartalmazó vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a férfit próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélje, valamint határozott időre tiltsa el a közúti járművezetéstől és kötelezze őt a nyomozás során felmerült közel 550.000.-Ft-os bűnügyi költség megfizetésére. Az eljárás a Szarvasi Járásbíróság előtt folytatódik – olvasható a közleményben.

A rendőrség által késztett fotók az alábbi linken tekinthetőek meg.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)