Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Újra lesznek „gyertyafényes” vártúrák

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.KULTÚRA • 2021. július 17. 15:39
Újra lesznek „gyertyafényes” vártúrák
Július 22-től a gyulai várban is rendszeresen tartanak esti tárlatvezetéseket

Fotó: Erkel Ferenc NKft. 

Július 22-től a gyulai várban is rendszeresen tartanak esti tárlatvezetéseket – tájékoztatta lapunkat Fekete-Dombi Ildikó, az Erkel Ferenc Nonprofit Kft. kiállítóhelyekért felelős ügyvezető igazgatója.

Felidézte: júniusban két alkalommal tartottak az erődítményben az Almásy-kastély gyertyafényes tárlatvezetéséhez hasonló programot, a látogatók a 16. század esti fényviszonyai között fedezhették fel az egykori Magyar Királyság egyetlen épen maradt gótikus síkvidéki téglavárát.

Elmondta: az esti tárlatvezetés a látogatók és a szakemberek tetszését is elnyerte, ezért úgy döntöttek, bekerül a kiállítóhely állandó kínálatába.

Hozzátette: a programon a Gyulai Várszínház produkciói miatt egyelőre előre meghatározott napokon (július 22-én, 28-án, 30-án és 31-én, valamint augusztus 4-én és 7-én) lehet részt venni.

Fotó: Erkel Ferenc NKft. 

Mint ismertette, az este kilenckor kezdődő tárlatvezetéseken az érdeklődők gyertyafényben (a tűzvédelmi előírások miatt LED-es eszközökkel) járhatják be a gyulai várat. A helyszínen nemcsak az erődítmény történetében fontos szerepet játszó személyekről és eseményekről hallhatnak, hanem gyulai termékeket is kóstolhatnak.

A programra a 06-66/650-218-as telefonszámon vagy személyesen, az Almásy-kastély ajándékboltjában lehet regisztrálni. Akik jelentkeztek a tárlatvezetésre, este nyolc óráig vásárolhatják meg a belépőjüket a kastély kávézójában.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)