Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Bírósági fogalmazót keresnek a Battonyai és a Szarvasi Járásbíróságra

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • GYH • HÍREK • 2021. július 15. 17:00
Bírósági fogalmazót keresnek a Battonyai és a Szarvasi Járásbíróságra
Mutatjuk a részleteket

Bírósági fogalmazót keresnek a Battonyai és a Szarvasi Járásbíróságra, a pályázatokat augusztus 30-ig várják, a beérkezés határideje délután fél öt.

A Gyulai Törvényszék tájékoztatójában azt írta, a jelentkezőknek egyetemi állam- és jogtudományi diplomával kell rendelkezniük.

Mint ismertették, a bírósági fogalmazó legfontosabb feladata a bírói tisztség ellátásához szükséges gyakorlati ismeretek megszerzése. A fogalmazói joggyakorlati idő három év, ezalatt a bírósági fogalmazó helyi és központi képzéseken, valamint a bírák által vezetett tanulókörökön vehet részt, és valamennyi ügyszakban gyakorlatot szerezhet. Emellett az uniós, illetve a nemzetközi joggal is megismerkedhet a külföldi ösztöndíjprogramok és tanulmányutak révén.  

A pályázatokat a mellékletekkel együtt, egy példányban, az Országos Bírósági Hivatalhoz (1055 Budapest, Markó u. 9. szám) kell személyesen vagy postai úton (1363 Budapest, Pf.: 24.) benyújtani. A pályázat benyújtásának részletes feltételei és az általános tudnivalók a központi bírósági honlapon (https://birosag.hu/birosagi-fogalmazoi-palyazatok) találhatók.

A pályázóknak központi felvételi versenyvizsgán kell részt venniük, mely írásbeli és szóbeli részből áll. Előbbit szeptember 13-án tartják, az ezt sikeresen teljesítők szeptember 27-én vehetnek részt a szóbeli vizsgán.

A bírósági fogalmazói állások betöltésének időpontja: november 15.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)