Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Nyolc bűncselekmény, egy gyanúsított

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2021. július 08. 17:00
Nyolc bűncselekmény, egy gyanúsított
Rendőrségi hírek Békés megyéből

Kerékpárokat lopott és autósoktól követelt pénzt egy férfi Békéscsabán. A rendőrség az ügyeinek a vizsgálatát befejezte és a büntetőeljárás iratait továbbította az ügyészségre – írja a police.hu. 

Lopással és csalás kísérletével gyanúsít a Békéscsabai Rendőrkapitányság egy 31 éves békéscsabai férfit. A nyomozás adatai szerint a férfi 2020 októberében Békéscsabán három helyről lopott kerékpárt. Lakótelepi házak lépcsőházai előtt lévő tárolókból vitt el egy-egy lezárt biciklit. Emellett szintén Békéscsabán öt alkalommal autósoktól akart pénzt szerezni úgy, hogy balesetet színlelt. Személygépkocsik elé vagy mögé ment, majd úgy tett, mintha az autók elütötték volna őt. Eljátszotta, hogy elesett, illetve volt, amikor egy tolató autó hátsó szélvédőjére tette a kezét, úgy állította meg a kocsit. A személygépkocsi-vezetők minden esetben azonnal megálltak, mentőt és rendőrt akartak hívni, de a férfi azt mondta, hogy ha adnak neki pénzt, erre nincs szükség. Volt, akitől ötezer, mástól tízezer forintot kért, egy autóstól pedig huszonötezer forintot követelt. Miután nem kapta meg a kért összeget, szidalmazta az autósokat.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság a férfi ellen indított nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait július 8-án továbbította az ügyészségre. Az eljárás során a rendőrök a három kerékpárból kettőt megtaláltak, lefoglaltak és visszaadtak a tulajdonosoknak.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)