Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Garay Erzsébet, Hajkó Mária Gyöngyi és Kissné Fazekas Zsuzsanna részesültek Libor János-díjban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2021. július 07. 09:00
Garay Erzsébet, Hajkó Mária Gyöngyi és Kissné Fazekas Zsuzsanna részesültek Libor János-díjban
Az Egészségügyi Alapellátási Intézmény dolgozóit ünnepelték Semmelweis-nap alkalmából

Semmelweis-napi ünnepséget tartott az Egészségügyi Alapellátási Intézmény július 6-án a polgármesteri hivatal dísztermében. A rendezvényen Görgényi Ernő polgármester köszöntötte a megjelenteket, majd átadták a Libor János-díjakat.

ködmön zsoltkissné fazekas zsuzsannahajkó mária gyöngyigarary erzsébet és görgényi ernő

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

– A Semmelweis-nap a köszönet napja is, amely most minden eddiginél aktuálisabb – kezdte köszöntőjét Görgényi Ernő, aki a fürdőváros összes polgárának nevében köszönte meg az egészségügyi dolgozók munkáját.

Hangsúlyozta: a koronavírus-járvány alatt az egészségügyben dolgozók olyan hozzáállásról tettek tanúbizonyságot, amely nem csupán méltó volt hivatásukhoz, de bárki elé követendő példaként állítható.

Mint mondta, a betegek joggal várják el, hogy azok, akiknek a gyógyítás a hivatása, mindent megtegyenek az ő gyógyulásukért, de nem kérdőjelezhető meg az egyén felelőssége sem, hiszen egy ilyen helyzet megoldása a teljes lakosság attitűdjén múlik. A pandémia megmutatta, hogy azok, akik elhanyagolják ezt a kötelességüket, nagyobb veszélynek vannak kitéve, mint egészségtudatos embertársaik.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A városvezető beszédében felhívta a figyelmet az egészséges életmód, rendszeres testmozgás, a szűrővizsgálatokon való részvétel fontosságára, valamint idesorolta az oltás felvételét is.

A polgármester köszöntője után Király Dominik, a Gyulai Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola szaxofonosa zenélt a jelenlévőknek, majd Görgényi Ernő és Ködmön Zsolt, az Egészségügyi Alapellátási Intézmény vezetője adták átA a Libor János-díjakat, amelyet idén negyedik alkalommal vehettek át az arra érdemesek. Az elismerést Kiss Tamásné önkormányzati képviselő javaslatára alapította meg a képviselő-testület, amelyet a Gyula városában legalább tíz éve dolgozó, az egészségügy területén magas színvonalú szakmai munkát végző orvosok és szakdolgozók kaphatnak meg.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

2021-ben Libor János-díjban részesült Garay Erzsébet, aki 1981-ben szerezte meg általános orvosi diplomáját a Szegedi Orvostudományi Egyetemen, majd 1986-ban általános orvostan, 2007-ben pedig üzemegészségtan szakvizsgákkal bővítette szakmai látókörét. Vallja, az orvosi hivatás folyamatos tanulást is jelent, ezért maga is aktív szerepet vállal több ehhez kapcsolódó tevékenységben, valamint kiemelendő a búvárorvosképzés érdekében végzett munkája is. A doktornő diplomájának megszerzése óta, negyven éve látja el a Gyula város 9. számú háziorvosi praxisának pácienseit. Szakmai pályafutása és elért eredményei mellett ki kell hangsúlyozni a koronavírus-járvány alatt végzett lelkiismeretes munkáját is.

Díjazták Hajkó Mária Gyöngyit, aki tizennégy éves korában kezdte meg ápolói tanulmányait a gyulai Semmelweis Egészségügyi Szakképző Iskolában. 1989-ben felnőtt szakápolói, 1999-ben ápolói szakképzettséget szerzett. 1988-tól kezdve a Pándy-tagkórház fül-orr-gégészeti osztályán dolgozott, 2017-től a szemészeti osztály, nemrégiben pedig a pszichiátriai osztály munkatársa lett. 1999 óta tagja a Központi Orvosi Ügyeletnek. Az egészségügyben eltöltött közel harminchárom év alatt, az ápolói hivatás iránti elkötelezettségével ő is nagyban hozzájárult Gyula város lakosságának egészségéhez.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Libor János-díjat kapott Kissné Fazekas Zsuzsanna a szegedi Orvostovábbképző Intézet Egészségügyi Főiskolai Karán tanult, ahol 1981-ben szerzett védőnői oklevelet. Pályáját Sarkadkeresztúron kezdte, majd 1981. novemberében a Gyulai Egészségügyi Alapellátási Intézmény jogelődjének alkalmazottja lett, ahol harminc éven keresztül területi védőnőként dolgozott. Tíz évig vezette a védőnő szakos hallgatók szakmai gyakorlatát, valamint öt éven keresztül csoportvezetőként képviselte a védőnőket. Főszervezője volt az anyatejes napnak, valamint a baba-mama klub szervezésében is részt vett. 2011-től új munkakörben, a Dürer Albert általános iskola, a Bay Zoltán általános iskola és az Esély Pedagógiai Központ gyulai tagintézmény iskolai védőnője lett. Mindig odaadó hozzáállást tanúsított a hivatása iránt, jelenleg nyugdíjazását megelőző felmentési idejét tölti.

A díjak átadása után ismét Király Dominik zenélt, majd állófogadásra invitálták a jelenlévőket.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)