Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Galbács bűnös három rendbeli, nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás miatt 

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2021. június 24. 12:05
Galbács bűnös három rendbeli, nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás miatt 
Az ítélethozatallal folytatódott ma Görgényi Ernő és Galbács Mihály pere

Az ítélethozatallal folytatódott Görgényi Ernő polgármester és Galbács Mihály önkormányzati képviselő pere június 24-én a Békéscsabai Járásbíróságon. A városvezető azután jelentette fel Galbácsot, hogy az egykori fideszes alpolgármester egy huszonhárom oldalas „dolgozatot” juttatott el a Fidesz országos vezetőihez és a párt etikai bizottságához, illetve terjesztette is írását a 2019-es önkormányzati választást megelőző kampányban Gyulán.

GALBÁCS MIHÁLY A GYULAI KÉPVISELŐ-TESTÜLET ÜLÉSÉN

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A polgármester nagy nyilvánosság előtt, jelentős érdeksérelmet okozva elkövetett rágalmazás miatt jelentette fel Galbács Mihályt még 2019 augusztusában. A per 2020. februárjában indult el, a békítő tárgyalás azonban nem vezetett eredményre, Galbácsból vádlott lett, a büntetőeljárás azóta tart.

2020. novemberében a valóságbizonyítási eljárással zajlott le, amelynek során Galbács elmondta, ő nem tényállításokat fogalmazott meg írásában, hanem értékítéleteket, majd elismerte, hogy ezeket bizonyítani nem tudja. Április 30-án került sor a tanúkihallgatásokra, majd június 24-én a perbeszédekre.

Az ítélethozatal során kiderült, a bíróság három rendbeli, nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás miatt találta bűnösnek Galbács Mihályt, az ítélet egy év próbára bocsátás, valamint a bűnügyi költség megfizetése. Mint mondták, a jelentős érdeksérelem okozást a bíróság nem találta megalapozottnak.

Az ítélet ismertetése után Galbács Mihály és jogi képviselője elmondták, fellebbeznek az ítélet ellen.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)