Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Galbács Mihály vádlott pere januárban folytatódik

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2020. november 05. 19:15
Galbács Mihály vádlott pere januárban folytatódik
A Mindenki Magyarországa Mozgalom politikusa a bíróságon elismerte, hogy állításait nem tudja bizonyítani

A valóságbizonyítási eljárással folytatódott Görgényi Ernő polgármester és Galbács Mihály önkormányzati képviselő pere november 5-én a Békéscsabai Járásbíróságon.

galbács mihály képviselő-testületi ülésen a gyulai városháza dísztermében 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A városvezető azután jelentette fel Galbácsot, hogy az egykori fideszes alpolgármester egy huszonhárom oldalas „dolgozatot” juttatott el a Fidesz országos vezetőihez és a párt országos etikai bizottságához, illetve Galbács terjesztette is írását a választási kampányban Gyulán, több mint 14 ezer gyulai háztartás postaládájába juttatta el a gyulai városvezetőket lejárató dokumentumot mint szerző. 

Galbács, aki azóta a Mindenki Magyarországa Mozgalom színeiben politizál, a bíróságon is kitartott a dokumentumban megfogalmazott állításainak igazságtartalma mellett, de állításait bizonyítani nem tudta. 

Görgényi Ernő nagy nyilvánosság előtt, jelentős érdeksérelmet okozva elkövetett rágalmazás miatt jelentette fel Galbács Mihályt 2019 augusztusában. A per februárban indult el, a békítő tárgyalás azonban nem vezetett eredményre, Galbácsból vádlott lett, a büntetőeljárás azóta tart.

A mai napon a valóságbizonyítási eljárással folytatódott a bíróságon az ügy. Galbácsnak tételesen kellett bizonyítania az általa leírtakat. A vád ismertetése után a képviselő kapta meg a szót, aki úgy fogalmazott, dolgozatában nem tényállásokat fogalmazott meg, hanem értékítéleteket, ő ezeket az információkat Gyula városának lakosaitól hallotta, ezeket pedig nem bizonyítani szerette volna. A több mint hétórás tárgyaláson Galbácsnak lehetősége volt állításait tételesen bizonyítani, ezzel szemben azt volt kénytelen elismerni, hogy bizonyítani nem tudja az általa leírtakat. A bíróság kérdéseire többször azt mondta el, ismételve önmagát: ezeket a fürdővárosi lakosok, vállalkozók mondták neki.

Görgényi Ernő is szót kapott ma a tárgyalóteremben. A polgármester sértett embernek nevezte Galbács Mihályt, aki „aljas bosszúhadjáratot” vezet a város ellen.

A per január 12-én folytatódik a polgármester, valamint további tanúk meghallgatásával.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)