Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Perzselő aszfalt

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2021. június 24. 16:00
Perzselő aszfalt
Hőkamerás felvételek az M7-es autópályáról

Mérnökségi szakembereinknek sincs könnyű dolga hőségriadó idején. Nemrég az M7-es autópálya elválasztósávjában zajló kaszálási munkákról készítettünk hőkamerás felvételeket (is). Ezen jól látszik, hogy mennyivel forróbb az aszfalt, mint az út menti környezet – olvasható a cég közleményében.

Mint írták, érdekes látni, hogy az elválasztósávban lévő növényzetnél 32 fok körüli a hőmérséklet, míg az autópálya lehajtó ágán, ahol kisebb a forgalom és az autók menetszele is kevésbé „hűti” a burkolatot, ott már közel 49 fokot mértünk. És akkor arról nem is beszéltünk még, hogy az aszfaltozási munkáknál jóval 100 fok feletti hőmérséklet a jellemző! Ilyen időjárási körülmények között ez azt is jelenti, hogy egy friss aszfaltozásnál még a szokásosnál is több időt kellett várni, hogy megfelelő hőmérsékletre hűljön vissza a burkolat.

Kiemelték, az elmúlt napokban a társaság valamennyi munkaterületére és munkahelyére kiterjedően hőségriasztást rendelt el. A munkavédelmi előírásokat mindig szem előtt tartva, megfelelően gondoskodnak az utakon dolgozó – útüzemeltető és útellenőr – szakemberekről hőség idején.

A cég biztosítja számukra a megfelelő hőmérsékletű ivóvizet, a megfelelő öltözéket, védőkészítményeket stb. Az úton folyó munkákat a lehetőségekhez képest megpróbálják megfelelően átütemezni napszakokon belül úgy, hogy közben a szükséges beavatkozásokat is maradéktalanul elláthassák. De nemcsak magukra, az úton lévőkre is gondolnak, így ha szükséges és lehetséges, akkor a jelentősebb torlódások idején, ha huzamosabb ideig áll a forgalom, akkor vízosztásra is felkészültek a mérnökségek.

– A közlekedőket kérjük, hogy a következő napokban is fokozott óvatossággal vezessenek, hiszen a hőség orvosmeteorológiai szempontból is megviseli a járművezetőket, emiatt érezhetően sok a közúti baleset is – olvasható a közleményben.

 A hőkamerás felvételek elérhetőek a hivatalos Instagram oldalon.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)