Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Közös jutalomkiránduláson a régi és jelenlegi diákok

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MAGAZIN • 2021. június 23. 16:00
Közös jutalomkiránduláson a régi és jelenlegi diákok
Hírek a Harruckern-iskolából

egy fafeldolgozó vállalkozást is meglátogattak a harruckernes diákok

Fotó: GYSZC Harruckern János Szakgimnázium, Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium

Immár hagyománnyá vált, hogy a Gyulai SZC Harruckern János Technikum Szakképző és Kollégium régi és jelenlegi diákjai jutalomkiránduláson vesznek részt. Télen a Vartop sípályáira, nyáron pedig a természeti csodákban és látványosságokban gazdag Glavoi völgyébe szerveznek látogatásokat.

A kirándulások során a jelenlegi diákjaink nemcsak az üzemekben látottakkal gazdagíthatják szakmai tudásukat, hanem a korábban végzett tanulóinktól is kaphatnak szakmai és életviteli tanácsokat. A régi tanulóink pedig megtudhatják, hogy milyen újabb képzései vannak az iskolánknak.

A pandémia miatt a tavalyi kirándulások elmaradtak, ám miután Románia járványügyileg zöld zónába sorolta Magyarországot, biztossá vált, hogy az idei kirándulást gond nélkül meg lehet szervezni. A gyulai csapat a „Madaras” kollégium parkolójából indult neki a 150 kilométeres útnak.  

A kirándulás fontos része volt az üzemlátogatás, melynek során a Gurány (Gurani) határában található Ilas Natural Timber fafeldolgozó családi vállalkozást tekintették meg a diákok.  A Nyugat-Európán kívül az USA-ba, Kanadába és Ausztráliába exportáló céget 35 éve alapította Daniel Ilas. Asztalos tanulóink nagy élvezettel nézték és vették kézbe az érdekes denevér- és mókusetetőket, odúkat.

Fotó: GYSZC Harruckern János Szakgimnázium, Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium

Vasaskőfalván (Pietroasa) a pékek és a pékcukrászok leshettek el szakmai fogásokat és kóstolhatták meg a frissen megsült kenyeret és a péksüteményeket a Regina pékségben. A Bergenbier Sörgyár meglátogatására a pandémiára való tekintettel nem kaptunk engedélyt.

A sátortábor leverése után ellátogatunk a Ponorrétre és a Ponor forráshoz, a látvány felejthetetlen volt.

Csütörtökön reggeli után mindenki felkészült testileg és lelkileg a nagy túrára. A bátrabbak megmászták a sárga jelzéses Galbena-hágót, a csoport többi tagja a Csodavár kalderáit és barlangjait hódította meg.

A pénteki túrát a szakadatlan eső mosta el, de azért a Mócok templomát megnéztük a buszból.

A sok eső ellenére mindenki nagyon jól érezte magát, és nagyon élvezte a túrákat, a közös főzéseket és a közösen eltöltött időt.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)