Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Közösségi és kulturális programokat támogat a DAREH

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • GYH • HÍREK • 2021. június 25. 13:00
Közösségi és kulturális programokat támogat a DAREH
A háromezer főnél kisebb lakosságszámú megyei településeket segítik

Csaknem ötmillió forint összértékben támogatja a háromezer főnél kisebb lakosságszámú Békés megyei települések nyári közösségépítő programjait a DAREH Bázis Hulladékgazdálkodási Nonprofit Zrt.

A társaság lapunkhoz eljuttatott közleményében azt írták, a DAREH 2016-os alapítása óta fontosnak tartja a közösségi szerepvállalást, legyen szó a megyei sportegyesületek, a koraszülöttmentés vagy a gyermekosztályok eszközbeszerzésének támogatásáról.

Hozzátették: Kovács József országgyűlési képviselő felvetésére ezúttal a megye háromezer fő alatti lakosságszámú településeinek közösségi és kulturális programjait kívánják támogatni, ezzel is mérsékelve a koronavírus-járvány negatív társadalmi hatásait.

A cég olyan ingyenes, nyitott programok szervezését segíti anyagilag, amelyek a lakosság legalább 25 százalékát elérik. A pályázat keretében lehetőség nyílik falunapok, koncertek, hangversenyek vagy a településről elszármazottak, illetve a jelenleg ott élők találkozóinak támogatására.

Közölték, a támogatás összege a településméret függvényében alakul: 1500 fő alatt 200 ezer forint, a fölött, 3000 főig 300 ezer forint igényelhető rendezvényenként. A teljes támogatási keret 4,9 millió forint.

A pályázat részletes leírása a https://www.dareh.hu/_bazis/felhivas/ címen érhető el. Az érintett önkormányzatok az iroda@dareh.hu címre küldött e-mailben nyújthatják be pályázatukat június 21. és július 15. között.

A közleményben arra is kitértek, hogy a rendezvényeken a DAREH a szelektív hulladékgyűjtést népszerűsíti.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)