Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Használjuk a megelőző permetezést!

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Pomázi Ferenc • MAGAZIN • 2021. június 13. 07:00
Használjuk a megelőző permetezést!
Ugrásra készek a rovarok!

Fotó: pixabay.com

Tisztelt Kertbarátnők és Kertbarátok! Az időjárás „jóvoltából” a megmaradt gyümölcseink megőrzése igen fontos feladatunkká vált. A gombabetegségek és a rovarok is ilyenkor kezdik el „irtózatos” munkájukat.

Az őszibarack tafrinás fertőzési csúcsán talán már túl vagyunk, de azért legyünk résen, mint egy jó cserkész. (Akarom mondani, mint egy jó kertész!) A varasodás, monília, tűzelhalás mindig startra kész! A megelőző védekezésnek igen jó hatása lehet. A rovaroknak is kedvez az időjárás. A levéltetvek és a pajzstetvek megmutatták már magukat, ugyanakkor a molyok is lerakták már az első petéiket. Az almamoly az almát, körtét, birsalmát, naspolyát, és bármilyen hihetetlen, a diót is megtámadja. A védekezés ellenük nem nehéz, hiszen a Decis vagy a Mospilan kiváló.

Az egres az amerikai lisztharmatnak szokott áldozatul esni. A kéntartalmú szerek kiválóak és még viszonylag környezetkímélők is. Természetesen az almafa- és a szőlőlisztharmat ellen is kiválóak. A dísznövényeinket is megtámadja a lisztharmat. A dáliák, klemátiszok (iszalag), rózsák is gyakran szenvednek ettől a betegségtől. Összességében, szinte egy szerrel is védekezhetünk ezek ellen a betegségek ellen, hiszen a Folicur Solo mindegyik, itt felsorolt ellen hatásos.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)