Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Nagyszabású hangversennyel nyitják meg a fesztiválszezont Gyulán is

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. KULTÚRA • 2021. május 26. 18:00
Nagyszabású hangversennyel nyitják meg a fesztiválszezont Gyulán is
Június 5-én a Békés Megyei Szimfonikus Zenekar és a Gyulai Erkel Ferenc Vegyeskar ad közös koncertet

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Grand Opening – Összefogás címmel szervez nagyszabású koncertsorozatot a Magyar Művészeti Fesztiválok Szövetsége június első hétvégéjén, megünnepelvén a nemzetközi pandémiás helyzet miatt hozott korlátozó intézkedések feloldását – tájékoztatott közleményében a Gyulai Várszínház.

Mint írták, a rendezvény érinti az ország fontos fesztiválhelyszínét, így természetesen csatlakozik a fürdővárosi teátrum is. A koncerteket az adott helyszínek főterein vagy emblematikus helyszínein tartják, arra pedig törekedtek, hogy az ingyenesen látogatható hangversenyek a helyszínek fesztiváljainak máskor is közreműködő művészeivel valósuljanak meg.

Gyulán június 5-én, szombaton 18 órakkor ad koncertet a Békés Megyei Szimfonikus Zenekar és a Gyulai Erkel Ferenc Vegyeskar a nemrégiben megújult Erkel téren.

A hangversenynek Erkel Ferenc, Bartók Béla és Kodály Zoltán művei lesznek a középpontjában. A zenészek a Liszt Ferenc-díjas, Érdemes Művész Gál Tamás fogja vezényelni, a karvezető Perlaki Attila lesz. Az összes helyszínen – így a fürdővárosban is – Erkel Ferenc Ünnepi nyitányával kezdődik majd a koncert.

A közleményben leírták: rossz idő esetén a művelődési központban tartják meg a hangversenyt, ahol – a jelenleg érvényes szabályok alapján – csak védettségi igazolvánnyal rendelkezők vehetnek részt a koncerten.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)