Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Különleges módon ismerkedhetnek meg az opera műfajával az implomos diákok

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.MAGAZIN • 2021. május 01. 14:12
Különleges módon ismerkedhetnek meg az opera műfajával az implomos diákok
A gyerekeknek Pánti Anna operanagykövet tart rendhagyó online énekórákat

Képünk Pánti Anna 2019-es gyulai előadásán készült 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Pánti Anna Erkel-, Bartók- és Pásztory-díjas operaénekes, operanagykövet tart rendhagyó online énekórákat a napokban a Gyulai Implom József Általános Iskola diákjainak.

A rendhagyó tanórákat szervező pedagógus, Garami Veronika lapunknak kifejtette: a művész az Opera Nagykövetei programhoz kapcsolódóan tart előadásokat az Implom-iskola hatodik és hetedik évfolyamos tanulóinak. A Magyar Állami Operaház a 2013/14-es tanévben indította útjára kezdeményezését, amelynek keretében operaénekesek, balettművészek és operaházi munkatársak vezetik be az érdeklődőket az opera világába.

– A gyerekek így hitelesen ismerhetik meg a műfajt – fogalmazott a gyulai pedagógus, aki azt is elmondta, hogy a gyerekek és a szüleik részéről is pozitívak voltak a visszajelzések az eddigi órák kapcsán.   

Pánti Anna egyébként nem először tartott foglalkozást az implomos diákoknak, legutóbb 2019-ben hívta meg Gyulára Garami Veronika. A diákok emellett a budapesti Erkel Színházban is találkozhattak az operanagykövettel, aki a Hunyadi László című előadás néhány szereplőjét is bemutatta nekik.

– Igyekszünk játékosan felkelteni a gyerekek érdeklődését. Azt tapasztalom, hogy nagyon nyitottak, úgy érzem, sokakat megnyertünk már a műfajnak – mondta lapunknak Pánti Anna, aki már négy éve járja a magyarországi és határon túli településeket operanagykövetként. Hozzátette: a nagycsoportos óvodásoktól a felnőttekig több korosztálynak tartanak előadásokat, a koronavírus-járvány miatt jelenleg online formában.

Az operaénekes Gara Mária szerepében 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A művésznőtől azt is megtudtuk, Gyula különösen közel áll a szívéhez, hiszen 1990-ben itt rendezték meg az Erkel–Kodály Nemzetközi Énekverseny elődöntőjét, amelyen Erkel Ferenc Hunyadi László című operájából énekelte Gara Mária cabalettáját. Az áriával elnyerte Gyula város Erkel-díját, és az itteni szereplésének köszönhetően meghívást kapott egy brazil énekversenyre, ahol szintén a döntőbe jutott, és jutalomként egy ottani operafesztiválon is felléphetett.

Az operanagykövet arról is beszélt lapunknak, hogy szoros kapcsolat fűzi a gyulai Erkel Ferenc Társasághoz, az általuk szervezett, Erkel Ferenc sírjánál tartott megemlékezéseken is énekelt korábban.

Pánti Anna elmondta: más fürdővárosi tanintézmények meghívását is várják az opera nagykövetei, az érdeklődők az Erkel Programirodán keresztül vehetik fel velük a kapcsolatot.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)