Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Mire felnövünk címmel lát napvilágot Haász János gyerekverseskötete májusban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.KULTÚRA • 2021. április 17. 15:10
Mire felnövünk címmel lát napvilágot Haász János gyerekverseskötete májusban
A könyv már előrendelhető

Már előrendelhető Haász János legújabb gyerekverskötete, amely május végén jelenik meg az Athenaeum Kiadó gondozásában.  

A gyulai születésű szerző lapunknak korábban elmondta: a kézirat 2019 végére állt össze, a megjelenés azonban csúszott egy évet a pandémia miatt.

A kötetnek, amely Haász János korábbi, 2017-ben napvilágot látott könyvéhez hasonlóan svéd típusú gyerekverseket tartalmaz, akkor még csak munkacíme volt. Azóta az is kiderült: Mire felnövünk címmel jelenik meg.

A szerző korábban arról is mesélt lapunknak, hogy legújabb gyerekverseskötete nem tekinthető az előző folytatásának, de közös bennük, hogy a szövegek a könyv végére történetté állnak össze. Míg az elsőben a versek egy óvodás kisfiú hangján szólalnak meg, a hamarosan megjelenő könyvben egy kisiskolás fiú szemszögéből mesélnek egy válsághelyzetet megélő család mindennapjairól.

Haász János közösségi oldalán a következőket írta a könyvről: „Benő egy kisiskolás srác, a szüleivel és nővérével él, van szerelme, vannak nagyszülei, boldog, kiegyensúlyozott életet él. De jön egy betegség a családban, és hirtelen mindent megváltozik. A Mire felnövünk versek füzéréből felépülő történet, amiben boldog és szomorú pillanatok váltogatják egymást.”  

A szerző kedvcsinálóként egy verset is közölt oldalán: „Fanni ma a halmazokról tanult. / Azt mondta, nem fogom érteni, / aztán mégis lerajzolta. / Két karika, / ami középen összeér. / Nagyon nevettem, / hogyne érteném. / Hogy amikor anyával és apával sétálunk, / azért én vagyok középen, / mert én vagyok, / akiben anya és apa összeér.”

A könyv egyébként több szálon is kapcsolódik a fürdővároshoz, hiszen a gyulai Kiss László szerkesztette.

Haász János úgy tervezi, hogy első gyerekverseskötetéhez hasonlóan a másodikat is bemutatja majd szülővárosában, Gyulán.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)