Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyulán is ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendeltek el

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • GYH • HÍREK • 2021. március 18. 17:30
Gyulán is ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendeltek el
Veszettség ellen immunizálják a rókákat március 27. és április 16. között

A rókák veszettségének megelőzése érdekében kihelyezett csalétekvakcinák miatt Gyula város közigazgatási területére is ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelt el március 27. és  április 16. között a Békés Megyei Kormányhivatal megyei főállatorvosa – olvasható Gyula Város Önkormányzatának hivatalos közösségi oldalán.

Az ebzárlat ideje alatt a tartási helyén minden kutyát elzárva, megkötve kell tartani úgy, hogy a kihelyezett csalétekvakcinával az állat ne érintkezhessenek. Zárt udvarban a kutyák elzárását vagy megkötését mellőzni lehet, ha azok kiszökése megakadályozott – írták.

Hozzátették: a település területéről kutyát kivinni kizárólag érvényes veszettség elleni védőoltás megléte esetén, csak a hatósági állatorvos kedvező eredményű vizsgálata után és engedélyével szabad, a tartási helyről pedig csak pórázon vezetve és szájkosárral.

Mentesülnek a korlátozás alól a rendeltetési céljuknak megfelelő használatuk idejére az érvényes veszettség elleni védőoltással rendelkező vadászebek, a fegyveres erők és fegyveres testületek kutyái, valamint a katasztrófamentő, a segítő és terápiás, illetve a látássérült embereket vezető ebek.

Az ebzárlat alatt a húsevő állatok összevezetésével járó rendezvény nem tartható, és a jelzett időszakban a legeltetés tilos – olvasható a felhívásban. 

A megyei főállatorvos arra is felhívta a lakosság figyelmét, hogy amennyiben a csalétekvakcina bőrre, sebbe, szembe, orrba, szájba, nyálkahártyára kerülne, haladéktalanul orvoshoz kell fordulni, illetve értesíteni kell a Gyulai Járási Hivatal Népegészségügyi Osztályát.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)