Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Ma ünnepli az ötödik születésnapját a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • GYH • HÍREK • 2021. március 18. 17:00
Ma ünnepli az ötödik születésnapját a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont
Különleges fotóponttal és infografikákkal készültek az évfordulóra

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A pandémiás helyzetben is igyekszik személyes élményhez juttatni a helyieket az ötödik születésnapját ünneplő Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont, amely különleges fotóponttal és infografikákkal készült az évfordulóra.

A 2016. március 18-án átadott látogatóközpont jelenleg nem fogadhat vendégeket, így – más kiállítóhelyekhez hasonlóan – közösségimédia-felületein tartja a kapcsolatot látogatóival. 

Fábián Tamás, a kastélyt is üzemeltető Erkel Ferenc Nonprofit Kft. kommunikációs vezetője elmondta: az évforduló alkalmából infografikákkal elevenítik fel a látogatószámuk emelkedését, és egy idővonal segítségével az öt esztendő legfontosabb eseményeit is felidézik. 

A szakember arról is beszélt, hogy a sikereikhez elengedhetetlen a helyiek támogatása, akik nemcsak a városba érkező turistáknak ajánlják szinte sajátjukként a kastélyt, de rendszeresen kérik a közreműködésüket civil kezdeményezéseik megvalósításában.

– A Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány és a Diaboló Alapítvány a Cukorbeteg Gyermekekért programjaihoz például rendszeresen biztosítunk helyszínt, a koraszülöttek napján pedig lilára világítjuk az épületet – fogalmazott.

fábián tamás

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Elmondta: a nyitás évfordulóján kétfős belépőjeggyel díjazzák ötven olyan követőjüket, aki a kastélyról vagy a kastélyban készült fotót tesz közzé Facebook-idővonalukon, és azt #almásykastély, illetve a #kastélyszülinap jelöléssel is ellátja azt március 18-ig.

Az ötödik születésnapra különleges fotóponttal is készül a látogatóközpont. A március 18-án felállított installáció szereplői a kastély állandó kiállításában látható – és az épület ablakaiban is megjelenő – sziluettek. A kompozíció figurái egy konkrét szögből állnak össze egy képpé az elemek.

– A fotópont jól jeleníti meg azt a kreativitást és játékosságot, amely az állandó tárlatunkat jellemzi, miközben interaktív, tevékeny közreműködésre, együttműködésre ösztönöz – fogalmazott Fábián Tamás

A két héten át elérhető fotópontról képet készítőket arra biztatják, hogy posztolják fotóikat saját közösségimédia-felületükön. A #almásykastély és #stefánia-szárny jelöléssel ellátott fotók közzétevői közül tízen másodmagukkal a Stefánia-szárny exkluzív bejárásán és gyulai termékekből összeállított uzsonnán vehetnek majd részt – tudtuk meg.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)