Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Két gyulai vállalkozót károsított meg egy 50 éves nő

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2021. február 17. 14:00
Két gyulai vállalkozót károsított meg egy 50 éves nő
Nagyobb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt emeltek vádat ellene

Kétrendbeli nagyobb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség egy 50 éves, büntetlen előéletű, szarvasi illetőségű, de gyulai tartózkodási helyű nővel szemben, aki két gyulai vállalkozót károsított meg.

A Békés Megyei Főügyészség lapunkhoz eljuttatott közleményében azt írta, az egyik vállalkozó a nő budapesti cége által üzemeltetett Temesvári úti panzióban végzett háztartásigép-szerelési munkálatokat 2018-ban. A terhelt azt ígérte neki, hogy jutányos áron, 295 forintos árfolyamon tud váltani nagyobb összegű eurót. A férfi kétszer adott át a nőnek 2 millió 950 ezer forint készpénzt, majd 270 ezer forintot, de csak 6200 eurót kapott vissza. A terhelt a sértett által elvégzett munkálatokért járó 280 ezer forintot sem fizette ki, így összesen csaknem 4 millió 500 ezer forint kárt okozott neki.

A másik vállalkozótól 1 millió forintot kért kölcsön a nő 2018-ban. A férfi korábban szerelési-karbantartási munkákat végzett a terheltnél, aki azt ígérte neki, 2019. március 31-ig visszafizeti neki a pénzt egy nyertes pályázatból. A nő haladékot kért a sértettől, majd elérhetetlenné vált.

A járási ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a tagadásban lévő nőt a bíróság tárgyalás mellőzésével hozott büntetővégzésében ítélje próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre, és kötelezze a sértettek kárának, illetve az eljárás során felmerült bűnügyi költségnek a megfizetésére.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)