Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Tizenhat illegális hulladéklerakót számolnak fel Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2021. február 16. 14:40
Tizenhat illegális hulladéklerakót számolnak fel Gyulán
Az önkormányzat a Tisztítsuk meg az országot! projekt keretében ötmillió forint pályázati támogatást nyert el

Ötmillió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el Gyula Város Önkormányzata a Belügyminisztérium települési önkormányzatok számára kiírt pályázatán, amelynek célja az illegális hulladéklerakók felszámolása – közölte Görgényi Ernő polgármester február 16-án a városháza ovális termében.

görgényi ernő

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

A városvezető elmondta, hogy a pályázat értelmében a Gyulai Közüzemi Nonprofit Kft. munkatársai kétezer négyzetméter önkormányzati tulajdonú területet tisztítanak meg ezekben a hetekben, mindez tizenhat önkormányzati tulajdonú, közterületi ingatlant érint.

– Az előzetes felmérések alapján százhúsz köbméter hulladék kerül hulladékgazdálkodási engedéllyel rendelkező lerakókba – mondta Görgényi Ernő, majd hozzátette, hogy február 17-től olyan területeken fognak dolgozni, amelyeket kézi erővel kell megtakarítani, a munkálatok várható befejezése pedig február 19-re tehető.

Hozzátette: a tizenhat területből már kilencet megtisztítottak.

A polgármester kiemelte: érthetetlen, hogy sokan miért viszik ki a külterületre a hulladékot, hiszen, ha már vették a fáradtságot, hogy addig elvigyék, akkor elszállíthatnék a Kígyósi úti hulladékátrakó állomásra is, ahol a legtöbb hulladéktípust díjmentesen átveszik, bizonyos hulladékok esetén pedig súly alapján kell fizetni.

Az állomás hétköznapokon április 1-től október 31-ig 6 és 18 óra között, november 1-től március 31-ig 7 és 16 óra között, a szombati napokon pedig egész évben nyitva van 8 és 12 óra között.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)