Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Megkezdődött a Szerelmesek hete

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.KULTÚRA • 2021. február 08. 17:13
Megkezdődött a Szerelmesek hete
Élményszerű, szórakoztató tartalmakkal jelentkeznek a gyulai kiállítóhelyek

 

Fotó: Gyulai Hírlap 

Megkezdődött a Szerelmesek hete a programsorozatba bevont gyulai kiállítóhelyeken: február 8–14. között egyedi gyártású tartalmakkal jelentkeznek az Almásy-kastély, a vár és az Erkel Ferenc Emlékház közösségimédia-felületein.

Fekete-Dombi Ildikó, a kiállítóhelyeket működtető Erkel Ferenc NKft. ügyvezető igazgatója emlékeztetett: a programsorozatot negyedik alkalommal szervezik meg a Valentin-naphoz kapcsolódóan.

Hozzátette: mivel a kiállítóhelyek a koronavírus-járvány miatt nem fogadhatnak vendégeket, közösségimédia-felületeiken egyedi tartalmakkal idéznek fel a történelemből szerelmi történeteket és a párválasztással kapcsolatos érdekességeket.

Elmondta: az Almásy-kastély Facebook- és Instagram-oldalán animációs videók segítségével mesélnek olyan 19. században élt szerelmespárokról, akiknek kapcsolata megbotránkoztatta a kortársakat. Emellett olyan rövidfilm is készül, amely a legyezőnyelv rejtelmeibe enged bepillantást.

Az ügyvezető kifejtette: a gyulai vár közösségi oldalán olyan 16. és 17. századi szerelmi, illetve házassági históriákat dolgoztak fel, amelyek ma a bulvárlapokban szerepelnének. A szervezők ezt a képzeletbeli újságot készítették most el.

Fekete-Dombi Ildikó arról is beszámolt, hogy az Erkel-emlékház Facebook-oldalán ismert zeneszerzők szerelmi életét elevenítik fel, és zenei tartalmú posztokkal jelentkeznek a héten.

Az ügyvezető úgy vélte, az élményszerű, szórakoztató ismeretátadásra épülő anyagaik akár az oktatásban is jól használhatók.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)