Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Nébih: a Spar biohamburgert hívott vissza

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MTI • HÍREK • 2021. február 05. 15:45
Nébih: a Spar biohamburgert hívott vissza
A terméken lévő szezámmag a rovarölő szerként is használt etilén-oxiddal szennyezett

A Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. visszahívta a „SPAR Free From bio hamburger zsemle 2 db 125 g” megnevezésű terméket a rajta lévő szezámmag etilén-oxid-szennyezettsége miatt – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) pénteken az MTI-vel.

A hivatal honlapján közzétett tájékoztatás szerint a visszahívás a 2021. február 24., március 3., március 7. és március 21. minőségmegőrzésű termékekre vonatkozik.

Az áruházlánc a honlapján tájékoztatta a vásárlókat, a termék vételárát az Interspar áruházakban visszatérítik – közölte a Nébih.

A Nébih a honlapján arra hívja fel a figyelmet, hogy az etilén-oxid szintetikusan előállított gáz, egyes országokban használják fűszerek és egyéb termények esetén rovarölő szerként, valamint azok fertőtlenítésére. Az Európai Unióban az etilén-oxid hatóanyag felhasználása tilos, mert hosszú távú rendszeres fogyasztása megnövelheti egyes daganatos betegségek kialakulásának kockázatát.

A hivatal tájékoztatása szerint miután 2020 szeptemberében kiderült, hogy az Indiából származó szezámmagok egy része nagymértékben szennyezett etilén-oxiddal, az unió területén számos intézkedést vezettek be. Az Indiából érkező szállítmányokat kiemelten ellenőrzik az első uniós belépési pontokon, a határértéket meghaladó szennyezett szezámmagokat és az azokból készült termékeket kivonják a forgalomból.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)