Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Átfogó iskolafejlesztés valósult meg a Gyulai Szakképzési Centrumban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2021. február 05. 15:30
Átfogó iskolafejlesztés valósult meg a Gyulai Szakképzési Centrumban
Az iskolai lemorzsolódás és az alacsony tanulói kompetenciák kiküszöbölése volt a cél

Átfogó iskolafejlesztés valósult meg a Gyulai Szakképzési Centrumban több mint 384 millió forint pályázati támogatásból – tudtuk meg Mohai Tibor projektmenedzsertől. Elmondta: az intézmény a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében 100 százalékos támogatási intenzitású, vissza nem térítendő támogatásban részesült.

Mint megtudtuk, a projekt az iskolai lemorzsolódás és az alacsony tanulói kompetenciák kiküszöbölését segítheti elő. A részt vevő diákok két tanév alatt 120 órányi tanórán kívüli kompetenciafejlesztésben részesültek, ami hozzájárult iskolai beilleszkedésükhöz és tanulmányi eredményeik javulásához.

– El kell érnünk, hogy a diákok biztonsággal kezeljék a hétköznapi helyzeteket, például 17–18 éves korukra tudják, mi az a sárga csekk. A szociális kompetenciafejlesztés szintén nagyon fontos egy etnikai kisebbségekkel, különböző társadalmi háttérrel rendelkező, heterogén társaságban. Egy elfogadó környezet segít megakadályozni a lemorzsolódást – fejtette ki. 

Hozzátette: a kiemelkedő képességű, motivált tanulók versenyfelkészítő foglalkozásokon és országos szakmai versenyeken mutatták be a megszerzett tudásukat.

Elmondta: a projekt keretében közel 200 tanár vett részt akkreditált pedagógus-továbbképzésen. Emellett kidolgoztak egy önálló tananyagot is, amely a korszerű interaktív monitor és egy feladatszerkesztő szoftver használatát segíti. 

A pályázat révén csaknem 150 millió forint értékben szereztek be oktatást segítő informatikai eszközöket, és kialakítottak egy digitális közösségi alkotóműhelyt, amelyet többek között 3D-s nyomtatókkal, lézergravírozóval, CNC-esztergával és Lego-robotikával szereltek fel. 

Mohai Tibor kiemelte: a projektbe bevont tanulók tanulmányi átlaga javult, az iskolai lemorzsolódás pedig 3,2 százalékponttal csökkent.Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)