Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Zaklatás miatt kell felelnie a gyulai férfinak

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2021. január 18. 17:00
Zaklatás miatt kell felelnie a gyulai férfinak
A férfi a szakítást követően is évekig számtalan alkalommal zaklatta volt élettársát

Éjjel elkövetett magánlaksértés vétsége és volt élettárs sérelmére elkövetett zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség és vádiratában közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt egy 48 éves büntetett előéletű gyulai férfi ellen.

A férfit a Gyulai Járási Ügyészség 2019 augusztusában megrovás intézkedésben részesítette, mert volt élettársát zaklatta, a férfi azonban ennek hatására sem hagyott fel a bűncselekménnyel. A férfi és a sértett nő évekig élettársak voltak, azonban a bűncselekmények elkövetését megelőzően mintegy 6 évvel élettársi kapcsolatuk megszakadt. A szakítás tényét a férfi nem tudta elfogadni, így azért, hogy a sértett magánéletébe, mindennapi életvitelébe önkényesen beavatkozzon, a szakítást követően is évekig számtalan alkalommal, rendszeresen telefonon és személyesen zaklatta őt, az akarata ellenére igyekezett vele kapcsolatba lépni. 2019 őszén több alkalommal is előfordult, hogy ittas állapotban megjelent a sértett lakóházánál, volt, hogy bemászott a kerítésen az udvarra, odament a bejárati ajtóhoz és hangosan kiabálva, káromkodva dörömbölni kezdett; a sértett felszólítására sem távozott, ki kellett hívni a rendőrséget.

Egy másik alkalommal megvárta a nőt a ház előtt, és amikor az éppen be akarta csukni maga mögött a bejárati ajtót, a férfi hirtelen odament, majd a sértett engedélye nélkül és akarata ellenére bement a lakásba. A házban trágár szavakat használva üvöltözött, a kezében lévő sörös üveggel hadonászott, valamint rugdosni kezdte a bejárati ajtót, és csak akkor távozott, amikor a sértett megfenyegette, hogy kihívja a rendőröket.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)