Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A gyulaiak véleményét is várják a turisztikai desztinációfejlesztési stratégia elkészítéséhez

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2021. január 18. 11:30
A gyulaiak véleményét is várják a turisztikai desztinációfejlesztési stratégia elkészítéséhez
Szállásadók, helyiek és látogatók is kitölthetik a Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft. kérdőívét

Tavaly decemberben vette kezdetét a gyulai turisztikai desztinációfejlesztési stratégia előkészítése. A vélemények minél szélesebb körű megismerése érdekében három online kutatást is végeznek az illetékesek. A részletekről Komoróczki Alizt, a Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetőjét kérdeztük.

– Jelenleg a 2015–2020 évre vonatkozó gyulai desztinációfejlesztési stratégia aktualizálásán dolgozunk. A pandémia felülírta a stratégiakészítés cselekvési ütemtervét, hiszen az érintett szolgáltatókat a válságkezelés, a helyi lakosokat a védekezés kötötte le, a vendégeknek pedig otthon kellett maradniuk az elmúlt hónapokban. Ebben a környezetben nehéz 5–10 évre előre gondolkodni, és kreatív fejlesztési terveket készíteni – fejtette ki lapuknak. 

A szakember elmondta, bíznak abban, hogy a főszezon kezdetére feloldódnak a szigorú korlátozások, és a biztonsági előírások betartása mellett újraindulhat a turizmus.

– A sikeres újrainduláshoz a turisztikai szektor, a helyi lakosok és a potenciális vendégkör véleményére is szükség van. A párbeszéd és a partnerség mindig is fontos volt számunkra, azonban a jelenlegi helyzetből való kilábaláshoz elengedhetetlen a még szorosabbra fűzött együttműködés – emelte ki Komoróczki Aliz. Hozzátette: ennek érdekében kérdőíves felmérést indítottak a városba látogató turisták, a helyi turisztikai szektor szereplői és a helyi lakosok körében.

Hangsúlyozta: fontos számukra, hogy minél pontosabb képet kapjanak a keresleti oldalról, tehát azokról a vendégekről, akik már jártak Gyulán, vagy akik még nem, de szívesen ellátogatnának hozzánk. Ebben a gyulai szálláshelyek lehetnek a segítségükre. A városmarketingesek arra kérik a gyulai szállásadókat, szállodákat, hogy minél több vendéggel vegyék fel a kapcsolatot, és kérjék meg őket a kérdőív kitöltésére, melynek linkjét itt érhetik el. 

Emellett a vendégeket fogadó gyulai turisztikai szolgáltatók, valamint a „befogadó” helyi lakosok véleményeit, javaslatait is fontosnak tartják. Előbbiek itt, utóbbiak itt tölthetik ki a kérdőívet. 

– A stratégia tervezetének elkészültét követően véleményezésre is biztosítunk lehetőséget, a végeredményt pedig széles körben publikáljuk – mondta el Komoróczki Aliz.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)