Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Többen is internetes csalás áldozatává váltak az elmúlt hónapokban Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2021. január 08. 15:17
Többen is internetes csalás áldozatává váltak az elmúlt hónapokban Gyulán
A rendőrség kéri az interneten vásárlókat, hogy legyenek körültekintőek, mikor megrendelnek valamit

Az elmúlt hónapokban Gyulán több internetes csalásról érkezett bejelentés, a kár esetenként több tízezer forint – írta meg a police.hu.

Decemberben több internetes csalásról is érkezett bejelentés a Gyulai Rendőrkapitányságra, egy nő például játékkonzolt akart vásárolni, meg is egyezett egy eladóval, de az előreutalás után nem érkezett meg a csomag. Hasonlóan járt egy férfi, aki ugyan megkapta a csomagot, de abban értéktelen dolgok voltak.

Októberben egy gyulai férfi egy német oldal által közzétett ajánlattal akart élni, amely 23 ezer euróért kínált egy teherautót. Az információk alapján a hirdető megbízhatónak tűnt, ezért a férfi elutalta az összeget, de kiderült, hogy a hirdetésben szereplő cégnek nem az a bankszámlaszáma, mint amire a gyulai férfi utalt. A cég német, a számlaszám holland, tehát visszaéltek a cég adataival. Szerencsére a bank ellenőrzési rendszere kiszúrta a hibát, ezért visszatartották az utalást, majd értesítették a férfit.

A rendőrség kéri az interneten vásárlókat, hogy legyenek nagyon óvatosak! A kedvezőnek tűnő ajánlatokat fontolják meg, és lehetőleg az áru átvételekor fizessenek, ne utalják el előre a vételárat!

 

 

Forrás: police.hu

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)