Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - 3,3 milliárd forintos fejlesztés valósulhat meg a Békés megyei kórházakban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • GYH • HÍREK • 2020. december 17. 13:00
3,3 milliárd forintos fejlesztés valósulhat meg a Békés megyei kórházakban
Zöld utat kapott a megyei önkormányzat egészségügyi pályázatának átdolgozása

A felvételen (balról jobbra) Duray Gergő, Zalai Mihály és Becsei László

Fotó: Békés Megyei Önkormányzati Hivatal

Több mint hárommilliárd forintos fejlesztés valósulhat meg a megyei kórházakban, miután zöld utat kapott a Békés Megyei Önkormányzat Arad megyével közös egészségügyi pályázatának átdolgozása – tájékoztatott közleményében a megyei önkormányzat.

Leszögezték: a koronavírus-járvány okozta egészségügyi válsághelyzet miatt szükségessé vált a megvalósítás előtt álló projektek szakmai tartalmának újratervezése.

Hozzátették: a „Határon átnyúló egészségügyi együttműködés a hatékony megelőzés és a minőségibb egészségügyi szolgáltatások, valamint az eredményes rehabilitáció és rekreáció érdekében Békés és Arad megyében” elnevezésű pályázat megvalósítása is bizonytalanná vált, mivel sok képzést, rendezvényt tartalmazott. A megyei önkormányzat ezért a támogatási szerződés aláírása előtt az eredeti partnerek, a civil szervezetek helyett a Békés Megyei Központi Kórház és az Orosházi Kórház bevonását kezdeményezték.

A román irányító hatóság a napokban arról értesítette a megyei önkormányzatot, hogy hozzájárul az Arad megyével közösen benyújtott egészségügyi pályázat átdolgozásához, így a Békés megyei kórházakban 3,3 milliárd forintos fejlesztés valósulhat meg.

Zalai Mihály, a megyei önkormányzat elnöke közölte: újra beadják az átdolgozott pályázatot, amit a közös titkárság saját hatáskörben bírál el. A szerződéskötésre az újabb írásbeli eljárás lezártát követően kerülhet sor.

– Jövőre 838 millió forintból elindulhat az orvosi ügyeleti rendelők felszerelése. Emellett kórházainkat több mint 3,3 milliárd forintnyi orvosi eszközzel fogjuk ellátni – tudatta az elnök.

A kórházak vezetői, Duray Gergő és Becsei László már meg is kezdték az egyeztetést a benyújtandó pályázatról Zalai Mihály elnökkel.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)