Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A Bizseri Bábcsoport előadásával folytatódik a Stream Szerda

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.KULTÚRA • 2020. december 09. 10:00
A Bizseri Bábcsoport előadásával folytatódik a Stream Szerda
Az élő online közvetítés ma 18 órakor kezdődik

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A Bizseri Bábcsoport lesz az Erkel Ferenc Művelődési Központ Stream Szerda sorozatának következő fellépője december 9-én. Az intézmény a produkciót Twitch tv-csatornáján közvetíti, de a stream linkjét az előadás előtt fél órával a művelődési ház Facebook-oldalán is közzé teszik.

Az intézményt működtető Erkel Ferenc NKft. a programról szóló ajánlójában kiemelte: a Bizseri Bábcsoport az 1980-as évek eleje óta van jelen Gyulán. Bábszakkörüket, melynek tagságát zömében mindig is óvónők adták, a művelődési központban alakították meg. Sokan Nevess-ints! Bábcsoportként ismerhetik őket, hiszen az elmúlt években ezen a néven léptek fel a Végvári Pünkösdön, a Gyulai Virágok Fesztiválján, valamint a Gyulai Várszínház, a Mogyoróssy János Városi Könyvtár és a művelődési központ rendezvényein.

2016 óta a felújított művelődési ház biztosít számukra szakmai és technikai környezetet a munkához. Az elmúlt években megújultak díszleteik, paravánjuk, bővültek technikai eszközeik, hangosításuk, szakmai fejlődésüket pedig a Bábos műhely elnevezésű projektbe való bekapcsolódásuk segíti.

Új nevüket 2019-ben vették fel. A bizseri szó arra az érzésre utal, amely bábozás közben tölti el a csoport tagjait. A csapat azt reméli, a bizsergés a közönségüket is megérinti – írták a bábcsoportról.

A december 9-i élő online előadás 18 órakor kezdődik.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)