Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Online előadással és kísérletekkel emlékeztek Bay Zoltánra

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2020. december 08. 15:00
Online előadással és kísérletekkel emlékeztek Bay Zoltánra
Az Október 23. Alapítvány szervezésében tartottak programokat a gyulavári általános iskolában

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Online előadással, kísérletekkel és koszorúzással emlékeztek Bay Zoltán fizikusra december 8-án Gyulaváriban az Október 23. Alapítvány szervezésében. 

Márky-Zay Lajos csillagász online közvetített előadás keretében mutatta be a fizikus tudományos életművét a Bay Zoltán általános iskola tanulóinak. Az előadás után a diákok kísérleteket végeztek, erről Pataky László, az iskola tanára beszélt lapunknak. Elmondta: a gyerekeket Tihanyiné Széles Ágnes tanárnő játékosan ismertette meg a fizika alapjaival. 

– Élvezetes és látványos kísérletekkel készültünk. Az egyik legnépszerűbb az üdítőautomata-készítés volt, ennek során a vízből néhány mozdulattal színes üdítőt nyerhettek a résztvevők. Ugyancsak érdekes kísérletnek számított a lufipatkolás, vagy az, amikor egy műanyag palack segítségével fújták fel a gyerekek a léggömböt ecet és szódabikarbóna segítségével.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Bagyinszki Zoltán szervező lapunknak kifejtette: a világjárvány ellen hozott korlátozások miatt nem volt egyszerű az esemény megszervezése, de harmadik nekifutásra végül sikerült. Hozzátette: a program végén meg is vendégelték a diákokat. 

A résztvevők az online előadás után koszorút helyeztek el a tudós emlékkövénél, a gyulavári református templom kertjében, ahol Hegedűs István, a Gyulavári Református Egyházközség mondott igét.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)