Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Elszállítottak egy rendszám nélküli, parkolóban tárolt autót a Törökzugból

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2020. december 02. 15:00
Elszállítottak egy rendszám nélküli, parkolóban tárolt autót a Törökzugból
Az önkormányzat új eljárásrendet dolgozott ki a probléma kezelésére

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Elszállították egy autót a Törökzugból, amelyet évek óta egy parkolóban tároltak forgalmi jelzés nélkül – tájékoztatta lapunkat Csige Gábor jegyző.

Csige Gábor elmondta, hogy a közúton – amely alatt egyaránt értjük az úttestet és a parkolót is – hatósági jelzés, azaz rendszám nélküli autót, közterület-használati engedély nélkül tárolni nem lehet, ennek ellenére Gyulán is több éve tapasztalható ez a probléma.

Hozzátette: kényes témáról van szó, ezért egy évvel ezelőtt megkérte az illetékes szakembereket, hogy dolgozzanak ki egy alkalmazható eljárásrendet, hiszen a fürdővárosban közel negyven magára hagyott, rendszám nélküli gépjárművet tartottak számon.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Mindegyik autón elhelyeztek egy felszólítást, amelynek nyomán a tulajdonosok el is vitték a járműveket, a Törökzugban azonban maradt egy gépkocsi, amelynek a tulaja nem reagált a kérésre, ezt szállították el a mai nap folyamán.

Csige Gábor kiemelte: ilyen esetekben a gépjárművet egy telephelyre szállítják, ahol hat hónapon keresztül tárolják. A tulajdonos jelentkezhet az autóért, de a tárolási költséget meg kell térítenie.

Ha fél év alatt nem jelentkezik az autó gazdája a járműért, akkor az önkormányzat dönthet: átíratják a kocsit, amelyet ezután sajátjukként használhatnak, vagy értékesítik azt. Csige Gábor szerint az utóbbi mellett döntenének, hiszen az akár fedezhetné a tárolási költséget.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Hangsúlyozta: a tulajdonos az értékesítés utáni hat hónapban még mindig jelentkezhet náluk a vételárért, amelyet meg is kap, viszont levonják belőle ügyintézés költségeit.

A jegyző aláhúzta: jelenleg nincs arról tudomásuk, hogy lenne a városban rendszám nélkül tárolt autó, de megkérnek mindenkit, hogyha tudnak ilyenről, akkor értesítsék a közterület-felügyeletet.

GYULAI HÍRLAP • 2020. december 02. 15:00
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)