Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Idén elmaradnak az adventi programok Gyulán, mégsem maradunk ünnepi hangulat nélkül

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.KULTÚRA • 2020. november 27. 15:47
Idén elmaradnak az adventi programok Gyulán, mégsem maradunk ünnepi hangulat nélkül
Az Almásy-kastély adventi kalendáriummal, fotóponttal és Diótörő-figurákkal készül az ünnepekre

Képünk a 2018-as adventi rendezvényen készült 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Bár a hagyományos adventi programokat a koronavírus-járvány miatt nem tartják meg Gyulán, a helyiek idén sem maradnak ünnepi hangulat nélkül. Az Almásy-kastély adventi kalendáriummal, fotóponttal és Diótörő-figurákkal várja az arra járókat, és a város karácsonyfáit is felállították már.

A megszokott városi eseményekből idén csak a gyertyagyújtás valósul meg, az is szűk körben, a megszokott kísérőprogramokat nem rendezik meg. A karácsonyi műsorok, a koncertek és az intézmények közös ünnepei is elmaradnak, ám a feldíszített fenyőfák már a helyükre kerültek Gyula terein.

Csige Gábor jegyző lapunknak elmondta: az önkormányzat nem dönthetett másképp, idén szerényebb ünnepi hangulattal kell beérnünk. 

– A karácsonyi vásár elmarad, a jelenlegi előírások nem teszik lehetővé a hasonló rendezvények megtartását. A gyertyagyújtás szűk körben valósul meg, a polgármester részvételével, az ünnepi gondolatokat pedig várhatóan az online térben osztja majd meg a városvezetés – részletezte a jegyző. 

Fekete-Dombi Ildikó, az Erkel Ferenc NKft. kiállítóhelyekért felelős ügyvezetője kérdésünkre elmondta: munkatársaik Illikné Kukla Ildikó múzeumpedagógus vezetésével folyamatosan dolgoznak azon, hogy a kastélyt ünnepi díszbe öltöztessék. 

A részletekről kifejtette: az Almásy-kastély környékén sétálókat többek között a régi karácsonyok hangulatát megidéző különleges adventi naptárral szeretnék megörvendeztetni. 

– Az ablakba 24 szám, 24 kis csomagocska került, december elsejétől minden szám mellett egy-egy gyertyát gyújtunk majd meg – ismertette az ügyvezető. 

Hozzátette: az ünnepi időszakban egy Diótörő-tematikájú dekoráció is készült, az életnagyságú figurák a kastélykertben és a várkertben kapnak helyet az ünnepi időszakban.

Fekete-Dombi Ildikó azt is elmondta: a kastély előtt fotóponttal is várják a helyieket a következő hetekben. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)