Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Egyelőre nem vezetnek be vásárlási idősávot a gyulai piacon

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2020. november 25. 13:08
Egyelőre nem vezetnek be vásárlási idősávot a gyulai piacon
Görgényi Ernő a képviselő-testülettel, valamint helyi nyugdíjasszervezetekkel egyeztetett a témáról

 

Forrás: facebook.com/gorgenyierno

Egyelőre nem vezetnek be vásárlási idősávot a gyulai piacon – tájékoztatott hivatalos közösségi oldalán Görgényi Ernő polgármester.

Mint írta, a 65 éven felüliekre vonatkozó vásárlási sávról szóló kormányrendelet nem terjed ki a piacokra, erről a helyi önkormányzatok dönthetnek szabadon.

A városvezető egyeztetett a képviselő-testülettel, a Gyulai Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesületével és a Gyulai Polgári Nyugdíjas Egyesülettel is. A grémium többsége nem javasolta az idősáv bevezetését, ahogy a két szervezet is ezen az állásponton van. Hozzátette: Nagy István agrárminiszter sem javasolja a piacokon az idősávot.

Hangsúlyozta: a véleményekkel ő is egyetért, ezért egyelőre nem vezetnek be idősávot a piacon, a későbbiekben viszont – ha a járványügyi helyzet megköveteli –  lehet változás.

Hozzátette: ha valaki 65 évnél idősebb, és nem számíthat családja, ismerősei, szomszédja támogatására, illetve attól tart, hogy a piacon megfertőződhet, akkor hívja fel a 06-66/526-851-es telefonszámot, és kérjen segítséget az önkormányzat munkatársaitól, akik hétköznapokon akár a gyulai piacon is bevásárolnak a segítségnyújtásra szoruló gyulaiaknak. A szolgáltatás díjmentes, csak az áruk értékét kell kifizetni.

„Arra kérek mindenkit, hogy tartsa be a maszk viselésére vonatkozó szabályokat, viseljen maszkot a piac teljes területén, és tartson megfelelő távolságot másoktól!” – írta Görgényi Ernő.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)