Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Ma van a londoni 6-3 évfordulója

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.SPORT • 2020. november 25. 10:30
Ma van a londoni 6-3 évfordulója
Az évszázad mérkőzésének felújított, kiszínezett változatát is meg lehet nézni

Az aranycsapat 1953-ban. első sor: Lantos MihályPuskás FerencGrosics Gyula. hátsó sor: Lóránt GyulaBuzánszky JenőHidegkuti NándorKocsis SándorZakariás JózsefCzibor ZoltánBozsik JózsefBudai II. László

Fotó: Fortepan/Tibor Erky-Nagy 

November 25-én van a londoni 6-3 évfordulója, 1953-ban ezen a napon győzte le az Aranycsapat a kilencven évig veretlen angol válogatottat a londoni Wembley Stadionban.

A legendássá vált mérkőzésről az Aranycsapat Testület is megemlékezett. MTI-hez eljuttatott közleményükben azt írták: az angol sajtó már a találkozó lejátszása előtt az évszázad mérkőzésének minősítette a meccset, melyet a mai napig így emleget a sporttörténet. 

Felidézték: a magyar gólokat Puskás Ferenc, Bozsik József és Hidegkuti Nándor lőtték, és a magyar csapat még az Angol Labdarúgó Szövetség vezetője, Sir Stanley Rous szerint is új elemeket vitt a labdarúgásba, „ezzel jelentősen előbbre vitte a sportág fejlődését”. Az olimpiai bajnok magyar válogatott a kontinensről érkezett első csapatként győzte le otthon Angliát – tették hozzá.

A mérkőzésről készült felvételről a Magyar Telekom digitálisan felújított, kiszínezett változatot készített, melyet november 25-én este 18 órától mutatnak be a Super TV2-n – olvasható az Origón.

Mint arról beszámoltak, a stúdióban Baumstark Tibor műsorvezetőnek a Spíler TV állandó szakértői, Hrutka János és Szabó „Peet” Péter lesznek a vendégei, akikkel a mérkőzést megelőzően, a félidőben, valamint a lefújás követően is beszélgetni, elemezni és értékelni fognak. A találkozót Matuz Krisztián közvetíti majd, a találkozó szakkommentátora pedig Bozsik József fia, Bozsik Péter korábbi szövetségi kapitány lesz. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)