Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Az őszi ültetés sikeresebb

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Pomázi Ferenc • MAGAZIN • 2020. október 25. 07:00
Az őszi ültetés sikeresebb
Ne késlekedjünk!

 

Fotó: Treefarmsystem.org

Tisztelt Kertbarátnők és Kertbarátok! Tisztelettel megköszönöm Sajti Balázs (Szódás) úrnak, hogy támogatta a Wenckheim Krisztina Közalapítványt oly módon, hogy a Tündérkertben több száz méter árkot ásott ki vízvezetés céljából és nem „politikai” megfontolásból.

A gyümölcsösökről már elkezdhetjük a gondoskodást. A további csemeték ültetésének is eljött az ideje! Az őszi ültetések sikeresebbek, mint a tavasziak. Nagyon fontos, hogy megfelelő fajtákat válasszunk, hiszen egy gyümölcsfa ültetése akár több évtizedre is szólhat. Ha nem vagyunk biztosak abban, hogy milyen távolságra ültessük egymástól a facsemetéket, nézzük meg a szomszédoknál az öregebb fák koronaátmérőjét, és eszerint kalkuláljunk. Amennyiben nem áll rendelkezésünkre effajta tapasztalási mód, kérdezzük meg a szakembereket, hátha ők tudják!

Ültetés előtt a talaj előkészítése nagyon fontos. A szerves trágyát semmiképpen ne hagyjuk el! A beültetett fa gyökerét alaposan iszapoljuk be! A facsemeték töveit érdemes a fagyok előtt felkupacozni, tölteni, hogy a nagyobb hidegektől megvédjük a gyökereiket. Azért tanácsos a fagyokig várni, mert elképzelhető, hogy száraz lesz az ősz a továbbiakban, és lehet, hogy még öntözni kell.

A virághagymáknak is a földben van a helyük, ne késlekedjünk az ültetésükkel! Fontos, hogy egyazon fajták hagymáit egyforma mélységbe próbáljuk meg letenni, hogy a virágzásuk egy időben legyen. Ehhez fontos a porhanyós, jól megmunkált talaj, amelynek megfelelő mennyiségű tápereje van.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)