Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A gyulai vasútállomásról tárgyalt Görgényi Ernő Budapesten

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2020. október 20. 15:49
A gyulai vasútállomásról tárgyalt Görgényi Ernő Budapesten
A polgármester Fónagy János államtitkárral és Kovács József országgyűlési képviselővel tartott megbeszélést

görgényi ernőkovács józsef és fónagy jános

Forrás: facebook.com/gorgenyierno

Fónagy János államtitkárral és Kovács József országgyűlési képviselővel tárgyalt Görgényi Ernő polgármester október 19-én a Parlamentben – adta hírül a városvezető hivatalos közösségi oldalán.

Mint írta, a gyulai vasútállomás felújításának témája is napirenden volt, együtt tekintették át a beruházás előkészítésének részleteit.

Hozzátette: sok gyulaival együtt ő is türelmetlenül várja, hogy megtörténjen a városhoz méltatlan épület rekonstrukciója.

„Egy ilyen projekt előkészítése hosszú idő, évek óta dolgozunk rajta a MÁV szakembereivel, de már közel a cél!” – fogalmazott.

Lapunk kérdésére elmondta: a tervek már elkészültek, jelenleg a szükséges források rendelkezésére bocsátásáról folynak az egyeztetések, a Fónagy Jánossal folytatott megbeszélés is erről szólt, ugyanis a kormány támogatja a terveket.

Kovács József kiemelte: elmondták az államtitkárnak, szeretnék, ha Gyuláig villamosítva lenne a vasútvonal, hiszen sokan az átszállások miatt nem indulnak el hosszabb útra.

A tervekkel kapcsolatban hozzáfűzte, szeretnének a rekonstrukció részeként egy legalább három beállós buszmegállót is létesíteni.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)