Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Kihívások ideje

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • PR • HÍREK • 2020. október 17. 17:00
Kihívások ideje
Kezdjük kis lépésekben!

A gyulai Egészségfejlesztési Iroda, a gyulai Egészséges Városért Közalapítvány és a Regionális Wellness Egyesület szervezésében „Kihívások ideje” elnevezésű játékra invitáltunk mindenkit, aki tenni akart az egészségéért. Természetesen ebben a rögös, lemondásokkal és kísértésekkel teli úton sem hagytuk magukra a résztvevőket, biztosítottunk számukra táplálkozási tanácsadást, mozgási lehetőséget és életviteli tanácsadást is.

 

 

A kihívások napja (május 31.) alkalmából meghirdetett felhívásunk eredményhirdetésére szeptember utolsó vasárnapján, a szív világnapján került sor. Ezzel pedig nem titkoltan az volt a célunk, hogy felhívjuk a figyelmet a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésére, hiszen ez hazánkban is a vezető halálokok közé tartozik. Pedig az egészségtudatosabb életmód kialakításával ezen betegségek jelentős része megelőzhető lenne.

A díjátadón a járványhelyzet ellenére a szükséges biztonsági előírások betartása mellett minden helyezett képviseltette magát, akik örömmel és büszkén vették át kitartásuk jutalmát. Felhívásunk nyertese Cseresznyés Erzsébet lett, aki elkötelezettségének, szorgalmának és fegyelmezettségének köszönhetően érdemelte ki az elismerést, és indult el egy egészségtudatosabb irányba.
Mindenki figyelmét szeretnénk felhívni arra, hogy életmódváltásba fogni sosem késő, amelyet nyertesünk példája is alátámaszt, aki nyugdíjaskorában is mindent megtesz fizikai és szellemi aktivitása megőrzéséért is. Elmondása szerint a felhívásra való jelentkezésben az egészségének megőrzése és fejlesztése volt a legfőbb motivációja, illetve saját magát is kihívás elé kívánta állítani ennek teljesítésével.

Gyökeres változásokat ugyan nem iktatott be az életmódjába, de a kitűzött cél mindenképpen ösztönözte abban, hogy folytassa tovább, amit elkezdett, továbbra is vegye igénybe a Gyulai EFI ingyenes tornafoglalkozásait, melynek 2016 óta elmaradhatatlan résztvevője. A szolgáltatással való elégedettségét az oktatók figyelmességével, türelmével, valamint a prevenciós munkatársak segítőkészségével támasztja alá. Emellett azt is kifejtette, hogy a karantén jelentette számára a legnagyobb megpróbáltatást, ugyanis roppantul hiányzott neki a megszokott közösség motiváló ereje, az emberekkel való kommunikáció, és olykor a kedélyét is megtépázta a rátelepedő otthonlét monotonitása.

Mindössze egy egyszerű tanáccsal szeretne szolgálni azoknak, akik félnek belefogni az életmódváltásba: kezdjék kis lépésekben.

Menjenek a levegőre, kezdjenek el mozogni, és a lehető legbiztonságosabb keretek között érintkezzenek a barátaikkal. Meglátása szerint ez rendkívül pozitív hatást gyakorol az adott személy közérzetére, hiszen különösen a nyugdíjaskorba való belépéssel rengetegen belesüppednek a hétköznapok egyhangúságába, és elszigetelődnek a társadalom tagjaitól, aminek következtében a szellemi és fizikai leépülésük folyamata is felgyorsul.

Az Egészségfejlesztési Iroda természetesen a kihívás ideje alatt mind a résztvevők, mind a kliensek egészségmegőrzését és fejlesztését is segítette videókkal, cikkekkel, online elérhető előadásokkal, melyek a Facebook-oldalunkon és a YouTube-csatornánkon továbbra is visszakereshetők, megnézhetők.

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)