Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Pótoljuk az elhalt pázsitot!

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Pomázi Ferenc • MAGAZIN • 2020. október 11. 07:00
Pótoljuk az elhalt pázsitot!
Gyepszellőztetés

 

Fotó: pixabay.com

Tisztelt Kertbarátnők és Kertbarátok! A pázsitunkra is fordítsunk egy kis figyelmet! Az őszi gyepszellőztetés kimondottan jót tesz betelelés előtt a pázsitunknak.

A gyepszellőztetésre kiváló gépet lehet kölcsönözni a forgalmazónál a Béke sugárúton. Kicsi, pár négyzetméteres területre a kézi szellőztető is elégséges. Az átszellőztetett területre pótlólag szórjunk fűmagot, amit rostált komposzttal vagy virágfölddel vékonyan szórjuk felül, és a lehetőségünk szerint hengereljük le! Amennyiben műtrágyázni akarjuk a pázsitunkat, akkor káliumban gazdag műtrágyát válasszunk, mert az áttelelésben segíti a füvünket.

A lombgyűjtés folyamán figyeljünk arra, hogy maradjon a levelekből a fagyérzékeny növények tövének takarására is. A hortenzia, mocsári mályva és a többi frissen ültetett cserje, főleg a mediterrániumból származó növények, meghálálják a takarást: tavasszal könnyebben indulnak. Az elvirágzott növények visszavágásával várjunk még egy kicsit, hogy a levelekből az energiát kinyerjék, és legyen lehetőségük felkészülni a télre.

A poloskák újból erősen támadnak, mindenhol ott vannak. Amennyit az idén elpusztítunk belőlük, annyival kevesebb lesz jövőre. A kis kerti tavamban isteni ajándékként van pár darab kecskebéka. Fantasztikus módon vadásszák a poloskákat, válogatás nélkül kapkodják el őket. Szerezzenek be önök is békát, hogy kevesebb legyen a kártékony rovarok száma, akár még érdemes kis tavat is építeni lakóhelyül a békakirálynak.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)