Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Koronavírus-fertőzött lett az egyik tanár a Karácsonyi-iskolában, két osztály karanténba került

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2020. október 06. 18:23
Koronavírus-fertőzött lett az egyik tanár a Karácsonyi-iskolában, két osztály karanténba került
A gyerekek digitális tanrend szerint tanulnak

A gyulai Karácsonyi János katolikus általános iskola két osztálya került karanténba az egyik tanár pozitív koronavírustesztje miatt – erősítette meg lapunk megkeresésére Bengery Zsoltné igazgató.

Elmondta: a pedagógus telefonon jelezte az iskolának, hogy pozitív lett a koronavírus-tesztje. A hivatalos eljárásrend szerint a tanintézmény ezek után hazaküldte azokat a gyerekeket, akiknek a tanár korábban órát tartott.

– A pedagógus múlt hét kedden és szerdán az 1/A és a 3/A osztályban tartott órát. A gyerekeknek tíz napig kell karanténban maradniuk – fejtette ki. Hozzátette: a diákok jövő hét hétfőn mehetnek újra iskolába.

Az igazgató közölte: a többi osztály esetében is fokozott figyelemmel kell eljárniuk, a reggeli testhőmérséklet-mérés eredményeiről és a hiányzásról is jelentést kell küldeniük a Nemzeti Népegészségügyi Központnak. Hozzátette: eddig senkit nem szűrtek ki a testhőmérséklet-mérés során.

Bengery Zsoltné arról is beszámolt, hogy a karanténban lévő gyerekek digitális tanrend szerint tanulnak, és van két olyan diák is, aki múlt hét kedden és szerdán hiányozott, így továbbra is járhat iskolába.  

Az igazgató elmondta: az érintett tanárnak két napig volt viszonylag magas láza, de már jobban van, így nem került kórházba. A pedagógus két negatív teszt után mehet ismét dolgozni.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)