Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Mezőberényi riválisát is mattolta a Berényi-csapat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2020. október 04. 13:00
Mezőberényi riválisát is mattolta a Berényi-csapat
Clean-Way Gyulai Termál FC–Mezőberényi LE 5-1 (1-0)

A Békés megyei kvalifikáció C csoportjának 8. fordulójában a Clean-Way Gyulai Termál FC csapata a Mezőberényi LE együttesét fogadta október 3-án. A Berényi Tibor által irányított fürdővárosi gárda az állandósuló jó formáját szerette volna megtartani a tabella egykori éllovasa ellen.

Czirok (labdával) kiválóan irányította csapata támadásait

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Clean-Way Gyulai Termál FC: Kajári, Nagy S., Szabó, Kukla Zs., Repisky (Pilán), Nagy G., Bagyinszki (Kovács), Patkás (Radics), Czirok, Zsömbörgi (Barthalos) és Bozsó (Bondár). Csere. Zsibrita és Bojtos. Vezetőedző. Berényi Tibor.

A két együttes eltérő bajnoki forduló után várta a találkozót. A mezőberényi gárda gólzáporos mérkőzésen hajtott fejet listavezető szeghalmi ellenfele előtt, míg Berényi Tibor gárdája 6-0-s derbin lépte le dévaványai riválisát. A gyulai alakulat a Békés Megyei Kupában is letette névjegyét, hiszen 0-5-ös sikerrel tért haza a Lőkösháza KSK otthonából.

A soros párharcnak leginkább a gyulai együttes számára volt tétje, hiszen a fürdővárosi csapat egyetlen pont hátránnyal állt a második helyen, így egy győzelem esetén a bajnokság listavezető helyére léphetett volna.

Berényi Tibor a mérkőzés előtt elmondta, csapata kezd visszatalálni régi önmagához. Az együttes egyre magabiztosabban, agresszívan és jól játszva teljesít.

Az összecsapás kiegyenlített első perceket hozott, a csapatok főleg a mezőnyben próbáltak erőfölényt kiharcolni maguknak. Ahogy telt az idő, úgy vette át fokozatosan a játék irányítását a gyulai gárda, ami a félidő közepétől kezdve lehetőségekben is megmutatkozott. Előbb Bozsó lövése pattant a kapufáról a kapus ölébe, majd Bagyinszki lövése csattant a kapufán. Nagy G. szabadrúgásival veszélyeztette a mezőberényi kaput, ahogy Czirok is többször talpra ugrasztotta a szurkolókat.

Az első félidő kihagyott helyzetei után egészen a 37. percig kellett várni a hazai gárdának a vezető gólra, amikor Zsömbörgi labdája talált utat a kapuba (1-0).

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A második félidő szinte azonnal góllal kezdődött, Bozsó már a 46. percben feliratkozott a góllövők közé. A játékrészre még jobban felpörgette játékát a gyulai csapat, taktikus labdajáratásával pedig mindinkább kifárasztotta ellenfelét.

A 67. percben ismét Bozsó volt eredményes, két perccel később pedig Bagyinszki növelte megnyugtatóra a gyulai előnyt (4-0).

A 76. percben megfogyatkozott a hazai együttes, amikor Szabót kiállította a játékvezető. A vendégcsapat ekkor megpróbált kikerülni a fürdővárosi irányítás alól, aminek a 78. percben lett meg az eredménye, amikor Pálfi szépített az eredményen (4-1).

Az utolsó szó joga azonban a vendéglátónál volt, a 88. percben a tíz perccel előtte csereként beállt Barthalos zárta le a mérkőzést (5-1).

– Álmosabban kezdtük a mérkőzést, mint az utóbbi időben, de az idő múlásával egyre jobban felpörögtünk és alakítottunk ki helyzeteket. Ekkor még siettettük a befejezéseket, ám a sok pontatlanság miatt nem sikerült betalálnunk. A gól azonban megnyugtatta a csapatot, utána pedig már csak a gólarány volt kérdéses a mérkőzésen. Sokat járattuk és birtokoltuk a labdát, kifárasztva az ellenfelet, és a vissza támadás is hatékonyan működött, aminek külön örülök. A cseréink kiválóan szálltak be a mérkőzésbe, így az egész csapattal elégedett vagyok – értékelt Berényi Tibor.

A Clean-Way Gyulai Termál FC csapata sikerének köszönhetően fellépett a tabella első helyére, ahonnan a kötelező győzelemért utazik a Kétegyházi SE otthonába.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)