Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A pályaorientációt segíti a Karácsonyi-gimnázium projektje

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2020. szeptember 21. 16:30
A pályaorientációt segíti a Karácsonyi-gimnázium projektje
Témaheteket, tréningeket és képzéssorozatokat tartottak

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

A pályaorientáció segítése volt a célja annak a pályázatnak, amely most zárult le a Karácsonyi János Katolikus Gimnáziumban. A projektzáró eseményt szeptember 21-én tartották a gyulai művelődési házban.

Az Adottság és lehetőség című pályázatról az intézmény igazgatóhelyettesét, Révész Pétert kérdeztük a helyszínen. Elmondta: a projektre 65 millió forintot nyertek el, a megvalósítása pedig 2018-ban kezdődött.

– A fő cél a pályaorientáció megerősítése volt a köznevelési intézményrendszerben. Különösen odafigyeltünk a matematikai, természettudományos, informatikai és műszaki pályák választásának népszerűsítésére és az ahhoz kapcsolódó kompetenciák fejlesztésére – árulta el. 

Révész Péter kifejtette: a felhívás részcéljai között szerepelt a tudatos, felnőttkori életpálya-építés és a majdani sikeres munkaerőpiaci részvétel megalapozása, valamint az ehhez szükséges készségek elsajátítása. Ugyancsak cél volt a köznevelés hatékonyságának és hátránykompenzáló szerepének javítása.

 

Révész Péter igazgatóhelyettes

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

Az igazgatóhelyettes kiemelte: a projekt hosszú távon hozzájárulhat az élethosszig tartó tanulás térnyeréséhez.

Mint megtudtuk, az iskola tagintézményeiben belső témahetek, témanapok, tréningek, képzéssorozatok valósultak meg a pályázat keretében. Emellett az oktatásban alkalmazható, korszerű ismeretterjesztő, interaktív eszközöket is beszereztek, és a taneszközkészlet bővítésére is sor kerülhetett. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)