Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Fontos mérföldkő: turisztikai térség lett Gyula és Békéscsaba

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2020. szeptember 16. 09:15
Fontos mérföldkő: turisztikai térség lett Gyula és Békéscsaba
Összesen 11 magyarországi turisztikai térséget nevesített a kormány

Görgényi Ernő és Komoróczki Aliz 

Forrás: Facebook

Gyula és térsége néven turisztikai régióként nevesítette Gyulát és Békéscsabát a kormány – közölte Görgényi Ernő polgármester a hivatalos közösségi oldalán.

Mint írta, összesen 11 magyarországi turisztikai térséget jelölt ki a kormány rendeletével, Békés megyében kizárólag a Gyulát és Békéscsabát összefogó régiót. Hozzátette: ez fontos mérföldkő a két település számára.

Kiemelte: a jövőben az állam elsődlegesen ezekben a térségekben fejleszti, támogatja pénzzel a turizmust. „A turisztikai térség egységes koncepcióban történő tervezéséhez, fejlesztéséhez és a térségi turisztikai márka kialakításához országos érdek fűződik” – idézte a turisztikai törvényt a polgármester.

Posztjában felidézte: a döntéshez szükséges szakmai anyagok a Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft. irányításával készültek el. A városvezető külön megemlítette Komoróczki Alizt, a cég ügyvezetőjét, valamint a gyulai turisztikai ágazat vezetőit és dolgozóit, akik közül többen részt vettek a döntés-előkészítésben, és hozzájárultak ahhoz, hogy eredményes legyen a helyi turizmus.

A településvezető a békéscsabai partnereknek és a döntést előkészítő Magyar Turisztikai Ügynökségnek is köszönetet mondott.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)