Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyula is a legnépszerűbb úti célok között van a hosszú hétvégén

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MTI/SZE • HÍREK • 2020. augusztus 19. 13:30
Gyula is a legnépszerűbb úti célok között van a hosszú hétvégén
Komoróczki Aliz: elégedettek a szezon alakulásával a helyi szállásadók

Telt házas a négynapos hosszú hétvége a legtöbb belföldi szálláshelyen a szállás.hu legfrissebb adatai szerint. A legnépszerűbb úti célok között Gyula is szerepel. 

Az augusztus 20-i hosszú hétvégén 32 százalékkal nőtt a szállásfoglaló oldal által közvetített forgalom bruttó értéke az egy évvel korábbihoz képest. Adataik szerint Siófok, Hajdúszoboszló és Balatonfüred lesz a legkeresettebb úti cél. A legkeresettebb települések 10-es listájára sorrendben még Eger, Hévíz, Zalakaros, Gyula, Szeged, Balatonlelle és Zamárdi került fel.

Az MTI-nek küldött szerdai közleményben kiemelték: gyakorlatilag megteltek a szálláshelyek. Átlagosan 56 nappal előre foglaltak a vendégek, ami jóval rövidebb az ilyenkor szokásosnál.

Szigetvári József, a szállás.hu csoport vezérigazgatója közleményben kifejtette: a vírus, a korlátozások és a szeszélyes időjárású június miatt idén óvatosabbak a vendégek, sokan az utolsó pillanatban hoznak utazási döntést. 

A legtelítettebb nap augusztus 20-a lesz. Az átlagos foglalási hosszúság két éjszaka, de akad kirívó eset is, a leghosszabb például 25 éjszakára szól. A foglalások 35 százaléka hotelbe, 27 százaléka apartmanba, 20 százaléka vendégházba, 18 százaléka panzióba szól. Az átlagos foglalási érték 74 260 forint a hosszú hétvégére, ami 27 százalékos növekedést jelent tavalyhoz képest – közölte a vezérigazgató.

Komoróczki Aliz, Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője lapunknak elmondta: elégedettek a szezon alakulásával a helyi szállásadók. Ugyan júniusban még gyenge volt a forgalom, de július közepére elérte a tavalyihoz hasonló nagyságrendet, és ez a tendencia augusztus végéig folytatódik. 2019 júliusában több mint 91 ezer, augusztusában pedig több mint 93 ezer vendégéjszaka realizálódott Gyula összes szálláshelyén.

– A járvány miatt később indult be a szezon, de szerencsére beindult, most pedig a tavalyhoz hasonlóan erős a forgalom. A vendégek többnyire belföldről érkeznek. A világjárvány előre jelzett következő hulláma miatt az őszi előfoglalások sajnos nagyban elmaradnak a tavalyi év azonos időszakától – ismertette az ügyvezető. 

Mint megtudtuk, a cég 1336 férőhelyen mérte fel a gyulai kereskedelmi szálláshelyek telítettségét. A szállodákban a hosszú hétvégén 87,49 százalékos a foglaltság, és a magán-, illetve az egyéb szálláshelyek üzemeltetői is hasonlóan magas telítettségi adatokról számoltak be.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)