Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Kosztin Flóra ismét a dobogó legfelső fokán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2020. augusztus 18. 10:00
Kosztin Flóra ismét a dobogó legfelső fokán
Az örökifjú erőemelő a Cutler Kupán sem talált legyőzőre

Siófok adott otthont a Cutler Kupa elnevezésű erőemelő versenynek augusztus 16-án. A nemzetközi megmérettetésen a gyulai Kosztin Flóra is rajthoz állt.

Kosztin flóra a dobogó legfelső fokán

 

Ahogy azt a sokszoros bajnok elmondta, az idei évben a koronavírus miatt elmaradtak a komolyabb nemzetközi erőemelő versenyek, így a sportág szerelmeseinek egészen augusztusig kellett várniuk az első megmérettetésre. A gyulai versenyző pedig kiválóan kezdte a szezont, hiszen az első viadalon maga mögé utasította a mezőnyt.

– Február végén még rajthoz tudtunk állni egy felkészítő verseny, ahol a fekvenyomóknak a saját testsúlyuk 40 százalékával kellett megállás nélkül minél több ismétlést végrehajtani. A gyakorlatot úgy kellett végrehajtani, hogy a rúd mozgása a mellkas érintésétől a könyök teljes kinyújtásáig tartson. Közben nem lehetett pihenni, az első megállás egyben a gyakorlat befejezését jelentette. A versenyen kiemelkedő eredményt tudtam elérni, a női mezőnyben egyedül én tudtam 100 ismétlésszám fölé jutni, kereken 120-at teljesítve – ismertette.

A korlátozások enyhítésével az erőemelők is csatasorba állhattak, az első megmérettetésnek a siófoki strand adott otthont, amelyre több mint háromszáz versenyző regisztrált. A versenyzők már nagyon ki voltak éhezve, így a nyári melegben mindenki maximálisan odatette magát.

A viadal délelőttjén rendezték a fekvenyomás versenyszámát, amely Kosztin Flóra fő versenyszáma. A gyulai erősportoló 100 kilogrammos teljesítményével kategóriájában nem talált legyőzőre, ezzel pedig elnyerte az abszolút bajnoki címet is. A többszörös aranyérmes sportoló délután a felhúzás kategóriájában is rajthoz állt, ahol szintén első helyet szerzett, valamint az abszolút első hely is az övé lett.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)