Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Kiállítás nyílik a Pándy galériában

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MAGAZIN • 2020. augusztus 12. 13:00
Kiállítás nyílik a Pándy galériában
Programajánló
 

Gyöngyösi Károly festőművész kiállítása a Békés Megyei Központi Kórház Pándy-tagkórházának igazgatási épületében

Fotó: Gyulai Hírlap

Gyulai Várszínház

Augusztus 13-án, csütörtökön 20 órától Csukás István és Szitha Miklós Gombós Artúr, a nagy utazó című művét viszi színre a tószínpadon a Játékszín, Zsurzs Kati rendezésében. A belépők 1900, 2400 és 2900 forintba kerülnek.

Augusztus 16-án, vasárnap 17 órától mutatja be a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulat a kamarateremben az „…. én fáradt vagyok Európától” című estet Kovács Éva, Rappert-Vencz Stella, Nagy Csongor Zsolt és Rappert-Vencz Gábor szereplésével. A belépők 1900 forintba kerülnek.

Augusztus 16-án, vasárnap 20.30-tól látható a várszínpadon a Gyulai Várszínház és a Nemzeti Színház közös bemutatója, A kassai polgárok, amely Márai Sándor műve alapján készült. Főbb szerepekben Rátóti Zoltán, Tóth Auguszta, Schnell Ádám, Blaskó Péter, Barta Ágnes, Berettyán Sándor, Csurka László, Szarvas József, Rácz József, Nagy Mari, Horváth Lajos Ottó, Rubold Ödön, Bakos-Kiss Gábor, Herczegh Péter és Szép Domán látható. Az előadást Szabó K. István rendezte. A belépők 1900, 2400 és 2900 forintba kerül.

Augusztus 17-én, hétfőn 17 órától Mészáros Tibor irodalomtörténész és Hirtling István színművész Élet, bor, humor, az ismeretlen Márai című előadói estjét állítja színpadra a kamarateremben. A belépők 1400, 1900 és 2400 forintba kerülnek.

Augusztus 17-én, hétfőn 20:30-tól a kassai Divadlo Thalia Színház viszi színre az Erkel Ferenc Művelődési Központban Márai Sándor Kaland című művét, Beke Sándor rendezésében. A belépők 1900 és 2400 forintba kerülnek.

Augusztus 18-án, kedden 17 órától a Vígszínház Márai Sándor műve alapján készült előadását láthatja a közönség a kamarateremben Hallgatni akartam címmel. A főszerepet Hegedűs D. Géza alakítja, az előadást Marton László rendezte. A belépő 2900 forintba kerül.

Augusztus 18-án, kedden 20.30-tól a Spirit Színház állítja színpadra Márai Sándor Eszter hagyatéka című művét. A főszerepeket Gubik Ági, Perjési Hilda, Tóth Sándor, Hermányi Mariann és Jerger Balázs játssza, az előadást Czeizel Gábor rendezte. A belépők 1900, 2400 és 2900 forintba kerülnek.

Várkert

Augusztus 19-én, szerdán a Rondella Terasz-esték keretében várják programokkal az érdeklődőket a várkertben. A Gyulai Kutyás Agility Szabadidősport Klub bemutatója 18 órakor, Kallós Eszter szólókoncertje 19 órakor, az évadzáró utcabál Ravasz Attilával és Mult Róberttel 21 órakor kezdődik.

Pándy galéria

Augusztus 13-án, csütörtökön 15 órakor nyílik meg Gyöngyösi Károly festőművész kiállítása a Békés Megyei Központi Kórház Pándy-tagkórházának igazgatási épületében az Ausztráliai és Békési Polgárok Egyesületének szervezésében.

Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnok

Augusztus 15-16. között rendezi meg a XXIV. Medivid Agility Kupa és Jubileumi XV. ParAgility Kupa elnevezésű országos és nemzetközi kutyás ügyességi versenyt a Gyulai Kutyás Agility Szabadidősport Klub. A megnyitó augusztus 15-én lesz reggel 8 órától. A verseny aznap 8.30-kor kezdődik, és 17 órakor ér véget, másnap, augusztus 16-án, vasárnap reggel 8-tól 17 óráig tart.

Augusztus 20-i programok

Augusztus 20-án, csütörtökön kis létszámú szabadtéri programokkal és a koronavírus-járvány ellen hozott intézkedések miatt kötött létszámú, regisztrációhoz kötött esti műsorral várják az érdeklődőket a várkertben. A kísérőprogramok 17 órakor kezdődnek a várkertben, az ünnepi műsor pedig 20.30-tól lesz a tószínpadon. Utóbbin Görgényi Ernő polgármester mond köszöntőt, majd a Turay Ida Színház művészei adnak műsort Szent István-misztériumjáték címmel. A műsorra az Erkel Ferenc Művelődési Központ jegypénztárában, valamint a 06-70/387-0936-os telefonszámon lehet regisztrálni hétfőn, szerdán, csütörtökön és pénteken 10–18 óra között, illetve kedden 10–16 óráig. Rossz idő esetén a kísérőprogramok elmaradnak, a műsort a művelődési központ színháztermében tartják meg.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)