Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A Curiositas – Kíváncsiság fantázianevű sütemény lett 2020-ban az ország tortája

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MAGAZIN • 2020. augusztus 04. 16:27
A Curiositas – Kíváncsiság fantázianevű sütemény lett 2020-ban az ország tortája
A cukormentes torták versenyét a Szentivánéji álom nyerte

a Curiositas – Kíváncsiság lett 2020-ban az ország tortája

Forrás: cukraszat.net

Füredi Krisztián cukrászmester Curiositas – Kíváncsiság fantázianevű süteménye lett idén az ország tortája, amíg a cukormentes torták versenyét a JÓkenyér cukrászat Szentivánéji álom elnevezésű alkotása nyerte – számolt be róla a cukraszat.net.

Az Ország tortája versenyt idén tizennegyedik alkalommal hirdette meg a Magyar Cukrász Iparosok Országos Testülete, akik idén kedvelt magyar ízekkel, gyümölcsökkel készült, az augusztus 20-i ünnepel vagy Magyarországgal összefüggésbe hozható recepteket vártak – írták az oldalon.

A szakmai zsűri három fordulón keresztül értékelte az alkotásokat, a döntőben a jelenlétében kellett elkészíteni a süteményeket. Így született meg a győztes, Füredi Krisztián, a tápiószecsői Hisztéria cukrászda cukrászmesterének Curiositas – Kíváncsiság elnevezésű tortája, amelyben a birsalma ízét kombinálta olyan összetevőkkel, mint a mandula, a mogyoró és a csokoládé.

A Magyarország cukormentes tortája versenyt az Egy Csepp Figyelem Alapítvány hirdeti meg minden évben, ebben a versengésben 2020-ban a pilisszentiváni JÓkenyér cukrászat Szentivánéji álom nevű tortája lett az első, amelynek ízvilágát a savanykás, fahéjas meggylekvár, a meggyes habkrém és a tejszínes-zabpelyhes angolkrém adja.

A tortákat augusztus 19-től lehet megkóstolni, országszerte több száz cukrászdában – írták.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)