Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Hova tovább, erkelesek?

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MAGAZIN • 2020. augusztus 01. 18:10
Hova tovább, erkelesek?
Hírek a gyulai Erkel Ferenc gimnáziumból

A Gyulai Erkel Ferenc Gimnázium és Kollégium közössége minden évben elismeri azon tanulók munkáját, akik a legjobb eredményeket érték el a négy gimnáziumi év alatt. Most abból az apropóból kerestük meg az ebben a tanévben díjat kapott diákokat, hogy nemrégiben kihirdették a felsőoktatási felvételi ponthatárokat. Arra kerestük a választ, hogyan élték meg az érettségit, ami hozzásegítette őket a továbbtanuláshoz, illetve hogy hol folytatják további életüket, milyen szakmát képzelnek el maguknak.

A gimnázium legjobb sportolója minden évben a Mészáros Róbert-díjban részesül. Idén ezt az elismerést Taután Dominik Márkus kapta.

– A gimnáziumi éveket a sport, az edzések töltötték ki. Az érettségi utáni napok kis pihenéssel teltek, de már folytatom a munkát. Az atlétika a következő időszakban is meghatározza az életemet. Fülembe csengenek édesanyám szavai: „Sok van mögötted és még több előtted!”

Vincze Zoltán az Évfolyam Legjobb Matematikusa címet érdemelte ki.

– Most nagyon jól érzem magam, örülök, hogy felvettek. A legjobban az informatika tantárgyból elért érettségim eredményének örülök, mert attól kicsit jobban tartottam, mint a matematikától, amire a legtöbbet készültem. Szerencsére, minden a terveknek megfelelően alakult, így az SZTE TTIK gazdaságinformatika szakán folytathatom szeptembertől a tanulmányaimat.

Bozó Zsuzsanna a Kiváló Kémikus díjat kapta.

– Nagyon megkönnyebbültem az érettségi után, hiszen lement rólam a stressz, éreztem, hátradőlhetek a nyári szünetben. A 100%-os matematika eredményemnek örülök a legjobban, mert ennyire jó eredményre nem számítottam. A kémia- és a biológiaérettségire való felkészülésre fektettem a legtöbb munkát, mivel ezekből emelteztem. A Szegedi Tudományegyetemre vettek fel, fogorvos szeretnék lenni.

A Miskolczy-Goodfriend-díjat, amivel a legkiválóbb idegennyelvi teljesítményt ismeri el a közösség, idén Hajdú Anna Szabina kapta.

– Remekül érzem magam, a pontszámom bőven elég volt, így teljes nyugalommal kezdhetem majd a szeptembert. A legjobban a matematikaeredményemnek örülök, arra tényleg nem számítottam, hogy az ilyen jól fog sikerülni. Az emelt történelemvizsgára készültem a legtöbbet, ennek meg is lett az eredménye, hiszen a Szegedi Tudományegyetem gazdaságtudományi karán folytatom tanulmányaimat, gazdálkodási és menedzsment szakon.

Burás Annamária a Jó Tanuló, Jó Sportoló díjat érdemelte ki.

– A sikeres érettségi vizsga nagy örömmel tölt el. A tanulás befejeztével az első heteket főként pihenéssel töltöttem, örülök, hogy több időt fordíthatok a családomra és a hobbijaimra, azonban hiányoznak az osztálytársaim és a jó hangulatban eltelő tanórák. Minden érettségi eredményemmel elégedett vagyok, úgy érzem, sikerült kihoznom magamból a maximumot. Számomra a négy tanév rengeteg tanulással telt, a legtöbb időt talán a biológiába fektettem, hiszen ebből a tantárgyból tettem emelt szintű érettségi vizsgát. Tanulmányaimat a Debreceni Egyetem Népegészségügyi Karán gyógytornász szakon fogom folytatni.

Berki Tünde az egyik legrangosabb elismerésben részesült, Mátyus Marann-díjat kapott.

– Őszintén szólva az érettségi után nagy teher esett le a vállamról, megkönnyebbültem. Számomra az érettségi időszaka meglehetősen stresszes volt, maximalista vagyok, így mindenből a lehető legjobban akartam teljesíteni. Minden tantárgyból meghatároztam magamnak egy olyan pontszámot, ami alatt semmiképpen sem szerettem volna teljesíteni, és ez sikerült is. Így nagyon boldog vagyok. A Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának jogász képzésére jelentkeztem, ott folytatom tanulmányaimat.

Pikó Boglárka két díjban is részesült: ő lett az évfolyam legjobb biológusa, és a gimnázium legrangosabb díját, az Erkel-díjat is neki ítélte a nevelőtestület.

– Örülök, hogy túl vagyok az érettségin, most több időm van pihenni, rám fér egy kis regenerálódás. A tanév során sokat készültem, minden érettségi eredményem jobb lett, mint amire számítottam, nagyon elégedett lehetek. A legbüszkébb az emelt biológiaérettségimre vagyok. A Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karára vettek fel. Már az egyetemi évekre gondolok, izgatottan várom őket, kíváncsi vagyok, milyen lesz egyetemistaként az élet. Az Erkel, az itt szerzett barátok, a tanárok, a megszokott dolgok viszont már most is hiányoznak, biztos vagyok benne, hogy ez sokáig így is marad. Nagyon sok tervem van: angol nyelvből szakfordítói másoddiploma megszerzésére is törekedni fogok, hogy a nyelvtudásomat kamatoztatni tudjam. Az orvosi egyetem elvégzése után – legalábbis „jelen állás szerint” – jogi ismeretekre is szeretnék szert tenni.

Bittó Eszter több díjban is részesült: a gimnáziumban a Kiváló Kémikus és az Ökrös Botond-díjat érdemelte ki munkájáért. Ezenkívül Gyula város elismeréseként Gyulai Primissima díjat is kapott.

– Nagyon örülök a sikeres érettségimnek. Furcsa, hogy ennyi szabadidőm van, hiszen eddig a tanulás tette ki a mindennapjaimat. Hiányzik az osztályom és a hangulat. Próbálom hasznosan eltölteni a napjaimat. Mindegyik érettségi eredményemnek örülök. Próbáltam mindegyik tantárgyból a legjobbat kihozni. Mivel kémiából és biológiából emelt érettségit tettem, természetesen ezekből több idő kellett a felkészülésre, mint a középszintűekre. Tanulmányaimat a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán fogom folytatni.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)